Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša u Lepoglavi počelo čišćenja okoliša speleoloških objekata

MGA/VV | 8.6.2020. u 08:30h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava jedan je od rijetkih gradova koji nije „rezao“ sredstva za projekte i programe koje provode organizacije civilnog društva. Da je to bila dobra odluka potvrđuje niz aktivnosti koje su pokrenute iz „trećeg sektora“ na širem gradskom području.

Posljednja u nizu javnih akcija je ona Speleološke udruge „Kraševski zviri“ koja je povodom Svjetskog dana zaštite okoliša započela s višemjesečnim programom čišćenja i zaštite okoliša speleoloških objekata na području Lepoglave. Volonteri i aktivisti će u sklopu akcije izvlačiti otpad na površinu gdje će ga razvrstavati i kasnije zbrinuti. Potom slijedi postavljanje znakova upozorenja o zabrani odbacivanja otpada i monitoring očišćenih speleoloških objekata.

- Udruge su, kao dio civilnog sektora presudne u izgradnji kvalitete života u lokalnoj zajednici i neizmjerno je važno poticati i potpomagati njihov rad. Mi smo u Lepoglavi izuzetno zahvalni na njihovom doprinosu našem gradu i s posebnom pažnjom nastojimo osiguravati dovoljno sredstava da se sav njihov potencijal iskoristi za još bolju Lepoglavu. Da, osigurali smo dio sredstava i za ovu akciju, ali zahvala primarno ide vrijednim volonterima udruge koji će nedjelju iskoristiti za još jednu plemenitu i općekorisnu akciju. Svaka čast! – spomenuo je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Kroz naredne će tjedne dobrih i kvalitetnih akcija u Lepoglavi biti još jer je Grad Lepoglava ove godine odlučio sufinancirati 35 projekata i programa raznih udruga koje svoje aktivnosti kane provoditi u Lepoglavi, a za što je izdvojeno 400.000,00 kuna.

- U budućnosti treba osigurati više sredstava za te projekte i programe kako bi udruge mogle pokazati sav svoj potencijal i ostvariti aspiracije svojih članova koji su zapravo građani Lepoglave, a koji svojim angažmanom i akcijama pomažu našoj Lepoglavi – zaključio je zamjenik gradonačelnika.

Označeno u