Povjerenstvo za umirovljenike pozdravilo odluku Grada o „božićnicama“

Varaždinske vijesti | 24.10.2023. u 11:47h | Objavljeno u Našim krajem

Povjerenstvo za umirovljenike i osobe starije dobi na području grada Varaždina na 7. sjednici održanoj u utorak, 24. listopada 2023. godine prihvatilo je informaciju o isplati božićnica Grada Varaždina u 2023. godini.

Članove povjerenstva pozdravio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Kako je najavljeno, Grad Varaždin će umirovljenicima, čija ukupna mirovinska primanja (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) ne premašuju limit od ukupno 420 eura za mjesec rujan 2023. godine, osobama s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad - Područne službe Varaždin i osobama koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina, isplatiti novčanu pomoć - „božićnicu“ u iznosu od 50 eura.

Riječ je o 3785 umirovljenika, 71 osoba koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin i 603 korisnika osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad Varaždin.

Povjerenstvo za umirovljenike i starije osobe nada se da će Grad Varaždin i nadalje povećavati cenzus za isplatu davanja od strane Grada Varaždina te pozdravlja odluku Grada.

O datumima isplate Grad Varaždin će naknadno obavijestiti građane.

Predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin najavila je da krajem mjeseca izlazi iz tiska Vodič za starije osobe , koji će se moći preuzeti u prostorima Gradskog društva Crvenog križa u Varaždinu, Trg Matije Gupca 3.