Povećane su potrebe za zalihama krvi, u utorak akcija u Maruševcu Foto: ilustracija

Povećane su potrebe za zalihama krvi, u utorak akcija u Maruševcu

Varaždinske vijesti | 1.8.2021. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

GDCK Ivanec poziva sve darivatelje krvi da se uključe u akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama Općine Maruševec, u utorak, 3. kolovoza, od 9:00 do 12:00 sati.

Akcija će se održati za građane šireg maruševečkog područja u suradnji s Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca, kao i sve ostale darivatelje koji se žele pridružiti akciji darivanja krvi.

- Ako ste postojeći darivatelj, molimo vas da se odazovete, a isto tako vas potičemo da širite glas o dobrovoljnom darivanju i na taj način potaknete nove darivatelje na uključivanje u akcije. Ako poznajete neku zdravu osobu koja zadovoljava sve uvjete da postane darivatelj, potaknite ih, možda će upravo njihova doza krvi nekome spasiti život! Potrebe za krvi su velike pogotovo u ljetno vrijeme kad je vrijeme godišnjih odmora - ističu iz GDCK-a Ivanec.

- Ako ne možete doći na akciju u Maruševec u utorak, krv možete darivati i na Transfuziji u OB Varaždin - podsjetili su iz ivanečkog Crvenog križa.

Napominju da osobe koje su preboljele Covid-19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 28 dana od ozdravljenja, odnosno prestanka simptoma, a osobe koje su primile cjepivo mogu dati krv 48 sati nakon cijepljenja.

Darivatelji sa sobom trebaju ponijeti i zdravstvenu iskaznicu radi ažuriranja podataka. Svim darivateljima nakon akcije osiguran je zahvalni obrok.