Potpisani ugovori za projekt 'Zaželi', Općini Petrijanec odobren maksimalni iznos

Varaždinske vijesti | 3.4.2024. u 13:34h | Objavljeno u Našim krajem

Kako navode iz Općine Petrijanec, danas su svečano uručeni i potpisani ugovori za projekt 'Zaželi' kojeg je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Opći cilj je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi, dok je specifični cilj pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Općina Petrijanec je prijavila projekt ” Zaželi- prevencija institucionalizacije u Općini Petrijanec” kojemu je 28. ožujka 2024. godine odobren maksimalan iznos (100%) u vrijednosti od 480.000,00 eura koji će se financirati iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+).

- Uz zapošljavanja ciljane i ranjive skupine žena u aktivnostima Poziva Zaželi jest da se potiče i socijalno uključivanje te povećanje razine kvalitete života za brojne starije i nemoćne osobe s područja Općine Petrijanec uz osiguranje osnovnih materijalnih potrepština. Projektom “Zaželi- prevencija institucionalizacije u Općini Petrijanec” će se kroz 32 mjeseca zaposliti 10-ak žena koje će brinuti o potrebitima. Ovo je četvrti po redu projekt Zaželi u Hrvatskoj, a Općina Petrijanec sudjelovala je u svakom do sada. Ovime se daje mogućnost teže zapošljivim ženama da se uključe u rad u lokalnoj zajednici kako bi se osnažio njihov radni potencijal te smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika - naglasio je načelnik Željko Posavec

- Biti na listi SDP-a za Sabor je čast i velika odgovornost, ali i uspjeh jer je na neki način priznanje mom dosadašnjem radu. Za izbornu utrku pripremati se valja sve četiri godine mandata jer samo radom i rezultatima se dokazujete u bilo kojem poslu pa tako i politici. I upravo taj rad građani neprestano mjere jer informacije se danas šire velikom brzinom. Pokušati se ”prodati” u zadnjem trenu može nekad uspjeti, ali vrlo kratkoročno. A toga smo se nagledali u politici i shvatili da ne prolazi - dodao je Posavec.