Potpisan ugovor o sufinanciranju Dječjeg vrtića Novi Marof, riječ je o 1,4 milijuna kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.12.2021. u 18:01h | Objavljeno u Našim krajem

Početkom ove godine otvoren je Dječji vrtić Novi Marof, u čiju je dogradnju i energetsku obnovu Grad Novi Marof uložio 13 milijuna kuna, a sufinancirane su bespovratnim sredstvima Europske unije, preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Stižu i nova sredstva i to iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ugovor je s ministricom Natašom Tramišak potpisao gradonačelnik Siniša Jenkač, a riječ je o 1,4 milijuna kuna.

Jenkač je iskazao zadovoljstvo što je Ministarstvo prepoznalo važnost ovog projekta, ali i zbog činjenice da je Grad Novi Marof uspješno nastavio povlačenje sredstava iz EU fondova.

- Posljednjih godina za nekoliko smo važnih projekata uspjeli dobiti bespovratna sredstva iz EU fondova, što dokazuje da dobro promišljamo, pripremamo i radimo. Dogradnja i energetska obnova dječjeg vrtića veliki je projekt za Novi Marof, projekt zahvaljujući kojem su podignuti standardi i povećani kapaciteti vrtića, a posebno je važno da smo ga većinom financirali europskim novcem – naglasio je Jenkač.

Podsjetimo, projekt energetske obnove bio je vrijedan gotovo 3 milijuna kuna, a sufinanciran je preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s 850 tisuća kuna, dok je rekonstrukcija i dogradnja vrtića, „teška“ više od 9 milijuna kuna u 85-postotnom iznosu sufinancirana sredstvima Europske unije.