Potpisan ugovor o dodjeli 4,36 mil. kn za izgradnju kanalizacije u Bedencu Foto: Grad Ivanec

Potpisan ugovor o dodjeli 4,36 mil. kn za izgradnju kanalizacije u Bedencu

Varaždinske vijesti | 6.9.2017. u 19:43h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Direktor Ivkom-voda Mladen Stanko u utorak je, 5. rujna, u Ministarstvu poljoprivrede RH s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisao ugovor kojim su Ivkom–vodama za provedbu projekta izgradnje sanitarne kanalizacije u Bedencu dodijeljena sredstva u iznosu od 4.363.065,50 kn iz sredstava Mjere 07 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima".

Riječ je o novcu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, koji se u Hrvatskoj koristi kroz različite mjere Programa ruralnog razvoja RH. Ivkom-vode su već provele javnu nabavu i odabrale izvođača, a posljednji korak koji sada slijedi jest provedba administrativne kontrole postupka javne nabave, nakon čega će izvođač u najkraćem roku započeti s izvođenjem radova na izgradnji sanitarne kanalizacije u Bedencu.

Za javne sustave za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda u Ministarstvu poljoprivrede su s isporučiteljima vodnih usluga potpisana 44 ugovora vrijedna ukupno 164 milijuna kuna, a među njima su bile i ivanečke Ivkom–vode. Potpisivanju ugovora nazočila je i Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković.