AGLOMERACIJA IVANEC Potpisan još jedan ugovor vrijednosti 161.037 eura Foto: Grad Ivanec

AGLOMERACIJA IVANEC Potpisan još jedan ugovor vrijednosti 161.037 eura

Grad Ivanec/vv | 16.9.2023. u 18:44h | Objavljeno u Našim krajem

O izradi Geografskog informacijskog sustava (GIS) i nabavi računalne opreme

Direktor Ivkom voda Ivanec d.o.o. Ranko Zbodulja u srijedu je s direktorom tvrtke Protok iz Zagreba Albinom Bačunom potpisao 161.037 eura (1,2 mil. kn) vrijedan ugovor za komponentu "Izrada i poboljšanje baze podataka", priopćili su iz Grada Ivanca.

Njime je firma Protok preuzela obvezu izrade Geografskog informacijskog sustava (GIS) i nabavu računalne opreme, a što će omogućiti suvremeno upravljanje sustavom odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda Aglomeracija Ivanec.

>> Grad Ivanec: Ceste mora održavati izvođač, sve drugo je kršenje ugovora!
>> Najesen asfaltiranje prometnica oštećenih u aglomeraciji i rekonstrukcija vodovoda

Ovaj ugovor zadnji je u cijelom nizu javnih nabava i zaključenih ugovora koje su Ivkom vode dosad provele u sklopu aglomeracijskog projekta vrijednog ukupno 16,84 milijuna eura (cca 126,37 milijuna kuna).

Kako podsjećaju, za potrebe realizacije ovoga EU projekta zaključen je i ugovor za usluge nadzora, za upravljanje projektom, za nabavu specijalnih vozila, zatim, za provođenje informiranja javnosti i vidljivost projekta te za pročistač otpadnih voda.

Potpisan ugovor obuhvaća implementaciju softverskih modula i edukaciju za korištenje podataka u računalnoj mreži i to: iscrtavanje uzdužnog profila, mobilna aplikacija za rad na terenu, povezivanje tehničkog informacijskog sustava i poslovnog sustava za naplatu, izdavanje uvjeta i suglasnosti, veza na nadzorno upravljački sustav, eksport podataka u programsku opremu za hidrauličko modeliranje, održavanje prostorne baze podataka sustava odvodnje, prijava problema, evidencija problema strukturalne stabilnosti, optička inspekcija, evidencija problema vodonepropusnosti i problema funkcionalnosti te evidencija i pražnjenje privatnih sustava odvodnje.

Rok izrade GIS-a je svibanj 2024. godine.

Potpisu ugovora prisustvovao je direktor VGO za Muru i gornju Dravu Milan Rezo i voditelj projekta Miljenko Ćupić.