POSLOVNI KLUB IVANEC 16. studenog sastanak o zapošljavanju stranih radnika Foto: Ivančica d.d. Ivanec

POSLOVNI KLUB IVANEC 16. studenog sastanak o zapošljavanju stranih radnika

Varaždinske vijesti | 9.11.2021. u 13:54h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

S obzirom na trend povećanja zapošljavanja stranih radnika u poduzećima (i) na administrativnom području grada Ivanca te potrebu iznalaženja određenih rješenja, svi zainteresirani poduzetnici i obrtnici koji zapošljavaju ili planiraju zaposliti strane radnike pozvani su na sastanak Poslovnog kluba Ivanec.

Sastanak će se održati u utorak, 16. studenog, u Gradskoj vijećnici Ivanec s početkom u 18 sati.

Budući da je gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec na tu temu provela anketiranje u tvrtkama na području grada Ivanca, na sastanku će biti predstavljeni rezultati ankete „Otvorena pitanja vezana uz zapošljavanje stranih radnika“.

Nakon toga otvorit će se rasprava o nizu pitanja koje prate ovu problematiku kao što su broj zaposlenih stranih radnika, troškovi, problematika smještaja, poznavanje jezika, zakonski propisi itd.

Kao i uvijek dosad, i ovoga puta očekuju se konkretni prijedlozi poduzetnika i obrtnika o načinu na koji se u pojedine segmente rješavanja problematike vezane uz dolazak stranih radnika može uključiti Grad Ivanec.

U radu skupa sudjelovat će vodstvo Grada Ivanca na čelu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem, predstavnici Poslovne zone Ivanec d.o.o. s direktoricom Lanom Labaš, a sudjelovanje je najavila i predsjednica Nadzornog odbora Ivančice d.d. Nada Zver, koja je i pokrenula ovu inicijativu.

Dolazak je potrebno najaviti na tel. 492-870 (042) ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do petka, 12. studenog do 12 sati.

Broj sudionika je ograničen, a svi su zamoljeni za pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera.