POMOĆ MLADIMA U ivanečki Poduzetnički inkubator ušla dva nova start-upa Foto: Novi korisnici Inkubatora – LTS Montage i SM Consulting

POMOĆ MLADIMA U ivanečki Poduzetnički inkubator ušla dva nova start-upa

VV | 29.12.2022. u 15:26h | Objavljeno u Našim krajem

Poduzetnički inkubator Ivanec dobio je nove stanare. Riječ je o dvije mlade poduzetničke tvrtke - LTS Montage i SM Consulting iz Ivanca. Njihovim direktorima Tihomiru Jakopcu i Silviji Željezić dobrodošlicu su poželjeli zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labaš i resorna pročelnica Irena Kresonja.

>>Grad Ivanec: Geenea i Wood Stock prvi stanari Poduzetničkog inkubatora

Riječ je o mladim poduzetnicima koji su se javili na poziv Grada Ivanca za prijem u Poduzetnički inkubator, čije pogodnosti mogu koristiti najmanje iduće tri godine. Naime, Poduzetnički inkubator Ivanec uspješno funkcionira već tri godine i u tom razdoblju u potpunosti je ispunio svrhu za koju je osnovan, a to je da djeluje kao potporna institucija mladim poduzetnicima, koji tek pokreću posao ili su u početnoj fazi poslovanja te im se na taj način olakšava start u poduzetničke vode.

Potpisivanje_ugovora_o_ulasku_u_Poduzetnicki_inkubator.jpg

Potpisivanje ugovora o ulasku u Poduzetnički inkubator

Grad to čini tako da im osigurava poslovni prostor (suvremene urede opremljene svim priključcima) koji u prvoj godini stanari koriste besplatno (plaćaju ga simboličnu 1 kunu). U drugoj i trećoj godini najam plaćaju 25%, odnosno 50% od pune cijene najma. Sve tri godine Grad poduzetnicima pokriva i sve režijske troškove.

Poduzetnici za svoje poslovne aktivnosti mogu koristiti konferencijsku dvoranu i prateće prostore, a mogu računati i na svu potporu i konzalting od strane Poslovne zone Ivanec i Projektnog ureda za EU fondove.

Da je ovakav odnos Grada velik vjetar u leđa mladim poduzetnicima, govori upravo primjer S. Željezić, koja je za svoju prvu tvrtku Geenea poslovni prostor u Inkubatoru koristila prve tri godine, a kojoj je krenulo tako dobro da je sada otvorila i drugu firmu, koja se bavi konzaltingom u poljoprivredi.

Direktorica_Poslovne_zone_L._Labas.jpg

Direktorica Poslovne zone L. Labaš

- Imam odlična iskustva u Poduzetničkom inkubatoru: ugodan prostor za poslovanje u kome se potpuno možete posvetiti svom poslu, full support od strane ekipe iz Poslovne zone i Projektnog ureda, odlični donosi s drugim kolegama iz Inkubatora – naglasila je S. Željezić te najavila novo zapošljavanje u tvrtki.

Zadovoljstvo ulaskom u Inkubator izrazio je i T. Jakopec, direktor LTS Montage. Firma je osnovana 2021. godine, bavi se instaliranjem industrijske opreme i strojeva u inozemstvu, zapošljava 8 ljudi i u potrazi je za novim kadrovima kako bi uspjela realizirati sve poslove koja je već ugovorila do kraja 2023.

Novi stanari u Poduzetnički inkubator ušli su s prvim danima 2023. godine.