Počinje gradnja 'ležećih policajaca' u Gajevoj i Šabanovoj u Ivancu Foto: Grad Ivanec

Počinje gradnja 'ležećih policajaca' u Gajevoj i Šabanovoj u Ivancu

Varaždinske vijesti | 17.3.2023. u 08:20h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec počeo je s pripremama na uređenju uzdignutih ploha (uspornika prometa ili tzv. ležećih policajaca) u Gajevoj i Šabanovoj ulici u Ivancu. Proteklih dana označene su lokacije i postavljena vertikalna prometna signalizacija, a radovi kreću idućih dana.

Uredit će se tri uzdignute plohe, jedna u Ulici L. Šabana blizu Osnovne škole, jedna ispred raskrižja Gajeva-Šabanova i jedna u Gajevoj ulici, prije raskrižja s Ulicom P. Preradovića.

uspornici_ivanec_15032023_2.jpeg

Projekt je pokrenut prošle godine, u cilju smirivanja prometa u neposrednoj blizini Osnovne škole i Dječjeg vrtića i povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, a dio je većeg projekta uređenja prometne infrastrukture koji Grad u ovoj zoni provodi već nekoliko godina.

Ono je počelo uređenjem glavne Ulice P. Preradovića i novouređenih odvojaka, a ono što u toj zoni još jedino preostaje jest uređenje okretišta i stajališta za školske autobuse, s manjim parkiralištem. Za te radove je postupak javne nabave u tijeku.

Što se tiče uspornika, njihova je gradnja povjerena tvrtki Niskogradnja Veselnik iz Kolarovca. Vrijednost ugovorenih radova je 24.540 eura (oko 185.000 kn).

uspornici_ivanec_15032023_1.jpeg