Počela adaptacija stare škole u Salinovcu za potrebe rada udruga Foto: Grad Ivanec

Počela adaptacija stare škole u Salinovcu za potrebe rada udruga

Varaždinske vijesti | 5.11.2021. u 14:01h | Objavljeno u Našim krajem

Počeli su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji stare škole u Salinovcu, s ciljem uređenja objekta za rad svih salinovečkih i drugih zainteresiranih udruga.

Gradilište je obišao gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u pratnji predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Salinovec Stjepana Četrteka te s njim razgovarao o načinu i rokovima izvođenja radova.

stara_skola_salinovec_02112021_1.jpg

- Oni će se odvijati u dvije faze. U ovoj, prvoj fazi, uklanja se staro, trošno krovište koje prokišnjava, pri čemu su voda i vlaga oštećivale unutarnje prostore. Ono će biti zamijenjeno novim višestrešnim krovištem na koje će se postaviti lim u imitaciji crijepa, čime će se unutarnji prostori kvalitetno zaštititi i stvoriti preduvjeti za nastavak radova u drugoj fazi, kada će cijeli objekt biti podvrgnut kompletnoj energetskoj obnovi – izvijestio je gradonačelnik Batinić.

U sklopu radova u prvoj fazi bit će srušen dio objekta sa sjeverne strane.

Nakon što bude postavljeno novo krovište, Grad će projekt energetske obnove cijelog objekta (nova fasada, vanjska i unutarnja stolarija, grijanje, rasvjeta i dr.) kandidirati na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

stara_skola_salinovec_02112021_2.jpg

Cilj je da se objekt obnovi na isti način kao što je to učinjeno s društvenim domom Lančić-Knapić.

- Napominjemo da su radovi na krovištu i rušenju dijela škole dosad već trebali biti izvedeni, ali kasne i to zato jer tvrtka, koja je u postupku javne nabave dobila posao i s kojom je još u lipnju bio potpisan ugovor o izvođenju radova, nije ispoštivala preuzete obveze pa je stoga Grad morao raskinuti ugovor. Temeljem novog rangiranja ponuda pristiglih u postupku javne nabave (što je procedura koja također iziskuje određeno vrijeme), posao je povjeren Graditeljstvu Andrije Grabara iz Ivanca, koji je u međuvremenu i započeo s radovima - priopćili su iz Grada Ivanca.

U ovoj fazi vrijednost investicije iznosi 948.500 kuna, a financira se iz proračuna Grada Ivanca.

stara_skola_salinovec_02112021_3.jpg

Označeno u