PETRIJANEC Za rekonstrukciju ceste i oborinske kanalizacije Općini odobreno 30.000 eura Foto: Ilustracija/Općina Petrijanec

PETRIJANEC Za rekonstrukciju ceste i oborinske kanalizacije Općini odobreno 30.000 eura

VV | 11.4.2024. u 17:41h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja provoditi Program održivog razvoja lokalne zajednice koji ima za cilj pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima.

Općina Petrijanec prijavila je projekt “Rekonstrukcije ceste i oborinske kanalizacije u Ulici Đure Basaričeka” na natječaj Programa održivog razvoja lokalne zajednice kojeg je raspisalo spomenuto Ministarstvo te su joj odobrena sredstva od 30.000 eura, dok je ukupna vrijednost radova oko 150.000 eura.

Planirani zahvat se izvodi na postojećim k.č.br.40 i 234/2, k.o Majerje. Ukupna duljina planiranog zahvata iznosi 369 metara. Zahvat počinje s južne strane na spoju sa državnom cestom D2, a završava na sjeveru kod spoja na Radničku ulicu. Ukupna duljina planiranog zahvata iznosi 369 metara, s proširenjem kolnika na širinu 5,50 metara i izgradnjom nogostupa, širine 1,50 metara, što ukupno sa bankinom iznosi 7,5 m širine.

- Cilj projekta je podizanje razine komunalnog standarda stanovnika, razine sigurnosti prometa svih sudionika, ali i obnova i rekonstrukcija ceste u modernu, sigurnu i funkcionalnu prometnicu. Do sada smo rekonstruirali nekoliko prometnica na području općine, te je ovo samo nastavak ulaganja – rekao je načelnik Željko Posavec.