PETRIJANEC Posavec: Nastavljamo s ulaganjima u obrazovanje i komunalnu infrastrukturu Foto: Općina Petrijanec

PETRIJANEC Posavec: Nastavljamo s ulaganjima u obrazovanje i komunalnu infrastrukturu

Varaždinske vijesti | 29.12.2021. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Petrijanec proračun za 2022. godinu u iznosu od 32,84 milijuna kuna prihvaćen je jednoglasno.

Program građenja komunalne infrastrukture vrijedan je 8,97 milijuna kuna, a program održavanja komunalne infrastrukture 3 milijuna kuna. Program javnih potreba u društvenim djelatnostima ukupno je 3,6 milijuna kuna.

Prema riječima općinskog načelnika Željka Posavca, Općina Petrijanec i u idućoj će godini nastaviti s ulaganjima u obrazovanje, a značajan dio proračunskih sredstava izdvojit će se za stipendiranje učenika i studenata s područja općine. Načelnik je istaknuo i nekoliko važnijih projekata vezanih uz komunalnu infrastrukturu.

- U idućoj godini očekujemo završetak najvećeg od tih projekata, a to je Aglomeracija koja je na našem području vrijedna oko 35 milijuna kuna. Završetkom aglomeracije u našoj ćemo općini imati stopostotnu mogućnost priključenja na kanalizacijski sustav, no to nije jedini benefit. Naime, paralelno se očekuje i sanacija preostalih cesta na našem području koje dosad nisu sanirane – kazao je Posavec.

petrijanec_proracun_posavec_28122021_3.JPG

To, naravno, nije jedini projekt planiran za 2022. godinu.

- Istaknuo bih i da smo, vođeni svim onim najavama novog programskog razdoblja Europske unije, prijavili određene projekte za građevinske dozvole koje smo i ishodili i sad očekujemo otvaranje natječaja, kako bismo se mogli prijaviti i povući europska sredstva za realizaciju tih projekata – istaknuo je načelnik.

Općinsko vijeće Petrijanca donijelo je odluku i o ekonomskoj cijeni programa predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću Bambi, podružnici u Petrijancu, u iznosu od 1.300,00 kuna.

- Svi su energenti poskupjeli i vrtić više nije mogao raditi s ekonomskom cijenom koja je jedna od najnižih u županiji od 1.250,00 kuna, stoga je cijena povećana, a Općina će za prvo dijete sufinancirati tu cijenu s 800,00 kuna, što je povećanje za upravo tih 50-ak kuna koliko je Upravno vijeće vrtića zahtjevalo, tako da roditelji nemaju povećanje cijene vrtića – objasnio je načelnik Posavec.

Za dijete samohranog roditelja, dijete sa smetnjama u razvoju, drugo dijete upisano u vrtić općinsko sufinanciranje je 925 kuna. Za treće dijete upisano u vrtić, roditelji se oslobađaju plaćanja participacije.

petrijanec_proracun_posavec_28122021_2.jpg

Općinsko vijeće Petrijanca prihvatilo je i Analizu stanja sustava civilne zaštite za 2021. godinu. U njoj je navedeno da su operativne snage vatrogastva temeljna operativna snaga sustava civilne zaštite. Na području Općine Petrijanec djeluje Vatrogasna zajednica Općine Petrijanec u koju su udružena dobrovoljna vatrogasna društva Petrijanec, Družbinec, Majerje, Nova Ves i Strmec Podravski, koja raspolažu s ukupno 60 operativnih članova. U ovoj godini DVD Petrijanec nabavio je novo kombi vozilo od Hrvatske vatrogasne zajednice, a DVD-u Majerje pripalo je kombi vozilo od DVD-a Petrijanec.

U 2021. godini sredstva za VZO Petrijanec bila su 280.000 kuna, za HGSS – Stanicu Varaždin 2000 kuna, za GDCK Varaždin 67.061 kunu te je naravno osiguran novac i za ostale udruge.

petrijanec_proracun_posavec_28122021_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci