Osnovana Turistička zajednica područja Centar svijeta Foto: Grad Ludbreg

Osnovana Turistička zajednica područja Centar svijeta

VV | 17.2.2022. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

U ponedjeljak, 14. veljače, osnovana je Turistička zajednica područja Centar svijeta koja, osim područja postojeće Turističke zajednice Grada Ludbrega, obuhvaća i područja okolnih općina Jalžabet, Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ i Martijanec.

Organizacija je to koja djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, a osnovana je radi promicanja i razvoja turizma Republike Hrvatske i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na način da upravljaju destinacijom.

Prema riječima ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića, ovo ujedinjavanje jasna je poruka da se od turizma na ovom prostoru želi više.

- Ovo je važan događaj ne samo za nas, Grad Ludbreg, već za sve članove. Vjerujemo kako je ovo jedna logična ideja kojom ujedinjujemo sve turističke potencijale područja i krećemo u zajedničko stvaranje novih turističkih sadržaja, a samim time i ponude. Svaki dio ima svojih pojedinačnih atributa koji će zajedno kreirati jednu širu turističku priču - rekao je gradonačelnik Bilić.

Ideja o zajedničkom djelovanju rodila se krajem prošle godine, vođena dobrim primjerima iz Imotskog i Primorsko-goranske županije.

- Gledajući njihovo djelovanje i mi ovdje na kontinentu odlučili smo krenuti u taj pothvat. Ono što je velika prednost je veliki entuzijazam svih dionika što potvrđuje da smo u ovo ušli punim srcem – kazao je gradonačelnik Bilić te dodao kako će ih osim turizma povezati i drugi projekti poput integriranog prijevoza te prijava za ITU mehanizam.

Zadovoljstvo novoosnovanom turističkom zajednicom istaknuo je i Miran Bojanić Morandini, direktor TZ Varaždinske županije.

- Posebno veseli da ste vi inicijatori ovog ujedinjavanja, a da ono nije nametnuto. Kada smo na ministarstvu branili ovaj prijedlog o udruživanju, on je jednoglasno prihvaćen jer nije to samo do dvoraca i vinograda već do cjelokupne zajedničke gastronomije i povijesti koja vas čini cjelinom. Vi ste naša poveznica s Koprivničko-križevačkom županijom, Međimurjem pa tako i Mađarskom. Zbog svega toga vjerujem kako je ovaj projekt osuđen na uspjeh - poručio je Miran Bojanić Morandini.

Članovi zajednice također priželjkuju uspjeh.

- Vjerujemo kako ćemo kroz iskazano zajedništvo uspjeti ostvariti puni potencijal. Svaka od ovih jedinica lokalne samouprave ima svojih vrijednosti i ovo nam je prilika da ih uspijemo predstaviti javnosti i privući posjetitelje - rekao je Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci