Osnovana Turistička zajednica područja Centar svijeta Foto: Grad Ludbreg

Osnovana Turistička zajednica područja Centar svijeta

VV | 17.2.2022. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U ponedjeljak, 14. veljače, osnovana je Turistička zajednica područja Centar svijeta koja, osim područja postojeće Turističke zajednice Grada Ludbrega, obuhvaća i područja okolnih općina Jalžabet, Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ i Martijanec.

Organizacija je to koja djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, a osnovana je radi promicanja i razvoja turizma Republike Hrvatske i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na način da upravljaju destinacijom.

Prema riječima ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića, ovo ujedinjavanje jasna je poruka da se od turizma na ovom prostoru želi više.

- Ovo je važan događaj ne samo za nas, Grad Ludbreg, već za sve članove. Vjerujemo kako je ovo jedna logična ideja kojom ujedinjujemo sve turističke potencijale područja i krećemo u zajedničko stvaranje novih turističkih sadržaja, a samim time i ponude. Svaki dio ima svojih pojedinačnih atributa koji će zajedno kreirati jednu širu turističku priču - rekao je gradonačelnik Bilić.

Ideja o zajedničkom djelovanju rodila se krajem prošle godine, vođena dobrim primjerima iz Imotskog i Primorsko-goranske županije.

- Gledajući njihovo djelovanje i mi ovdje na kontinentu odlučili smo krenuti u taj pothvat. Ono što je velika prednost je veliki entuzijazam svih dionika što potvrđuje da smo u ovo ušli punim srcem – kazao je gradonačelnik Bilić te dodao kako će ih osim turizma povezati i drugi projekti poput integriranog prijevoza te prijava za ITU mehanizam.

Zadovoljstvo novoosnovanom turističkom zajednicom istaknuo je i Miran Bojanić Morandini, direktor TZ Varaždinske županije.

- Posebno veseli da ste vi inicijatori ovog ujedinjavanja, a da ono nije nametnuto. Kada smo na ministarstvu branili ovaj prijedlog o udruživanju, on je jednoglasno prihvaćen jer nije to samo do dvoraca i vinograda već do cjelokupne zajedničke gastronomije i povijesti koja vas čini cjelinom. Vi ste naša poveznica s Koprivničko-križevačkom županijom, Međimurjem pa tako i Mađarskom. Zbog svega toga vjerujem kako je ovaj projekt osuđen na uspjeh - poručio je Miran Bojanić Morandini.

Članovi zajednice također priželjkuju uspjeh.

- Vjerujemo kako ćemo kroz iskazano zajedništvo uspjeti ostvariti puni potencijal. Svaka od ovih jedinica lokalne samouprave ima svojih vrijednosti i ovo nam je prilika da ih uspijemo predstaviti javnosti i privući posjetitelje - rekao je Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec.