OŠ Vinica uspješno provela mobilnost u sklopu svog prvog Erasmus+ projekta

VV | 18.4.2022. u 18:33h | Objavljeno u Našim krajem

U tjednu od 4. do 8. travnja OŠ Vinica bila je domaćin Erasmus+ mobilnosti za učenike i učitelje iz pet partnerskih zemalja: Španjolske, Estonije, Poljske, Slovenije i Turske, s kojima provode porjekt "Mythomania In Open Air Museums".

Učenike i učitelje iz partnerskih zemalja dočekali su učenici i roditelji koji su ih udomili za vrijeme njihovog boravka u Vinici te učiteljice iz škole, a pozdravili su ih ravnateljica OŠ Vinica Mirjana Jambriško i načelnik Općine Vinica Branimir Štimec. 

dafaa.jpg

U sklopu svog boravaka u Vinici sudionici projekta međusobno su se upoznali tijekom radionice na engleskom jeziku, a bili su i na nastavi iz biologije, glazbene kulture, informatike, hrvatskog i engleskog jezika te su doznali nešto više o našem sustavu obrazovanja. Bila je to prilika da malo bolje upoznaju znamenitosti Vinice, pa su tako posjetili Etno kuću, Arboretum Opeka, Pranger - stup srama, Kuriju Patačić i Zmržjak. Posjetili su i Ribnjak, gdje su goste dočekali vinički ribiči i vinogradari koji su goste dočekali s vinskom kapljicom, dok su učenici uživali u druženju uz sokove i grickalice. Parnerima na projektu prezentirana je vinička Legenda o nečistom duhu, na temelju koje su učenici izradili strip te likove iz legende uprizoriti izradom figurica od plastelina za animirani film, kojeg su radili Stop-motion tehnikom, nakon čega je i odabran najbolji animirani film, a posljednjeg dana boravka održan je i kviz

dsafa.jpg

Osim Vinice, gosti iz Španjolske, Estonije, Poljske, Slovenije i Turske bili su u Županijskoj palači, gdje ih je župan Anđelko Stričak upoznao s povijesti Varaždinske županije te povezanosti s ostatkom Europe i uspostavljanju što uspješnijih međunarodnih odnosa. Bili su na Trakošćanu, Muzeju krapinskih neandertalaca, Zavičajnom muzeju, Arheološkom parku i tradicijskoj kući u Varaždinskim Toplicama, a posjetili su i PŠ Gornje Ladanje, gdje su ih domaćini dočekali s pjesmom, igrokazom te izložbom licitara.

- Stvorili smo nova prijateljstva, stekli nova znanja i iskustva te usavršili jezične kompetencije. Hvala svim učenicima, roditeljima i djelatnicima na sudjelovanju i izuzetnom angažmanu i doprinosu prvom Erasmus+ projektu u OŠ Vinica - izvijestili su iz škole te poručili kako se vesele skoroj mobilnosti u Poljskoj u svibnju.

Označeno u