Općinsko vijeće Velikog Bukovca prihvatilo proračun od 5,4 milijuna kuna

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Općinsko vijeće Velikog Bukovca prihvatilo proračun od 5,4 milijuna kuna Foto: Općina Veliki Bukovec

Općinsko vijeće Velikog Bukovca na sjednici u srijedu prihvatilo je prijedlog proračuna za 2019. godinu u iznosu od 5,4 milijuna kuna. U idućoj se godini planiraju prihodi na razini od 5 milijuna i 83 tisuće kuna, dok je višak prihoda ostvaren ove godine, a koji se prenosi u iduću, 330 tisuća kuna. Pojašnjavajući glavne dijelove proračuna načelnik općine Franjo Vrbanić naglasio je da on predviđa projekte značajne za daljnji razvoj općine.

– Što se tiče programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, u idućoj godini planiran je iznos od 1,8 milijuna kuna. Taj će novac biti utrošen za modernizaciju centra naselja u Velikom Bukovcu s 221 tisućom kuna, izgradnju rotora na križanju Dravske i Kolarove ulice u Velikom Bukovcu s 440 tisuća, rekonstrukciju Kolarove ulice s 380 tisuća – kazao je Vrbanić dodajući da je za rekonstrukciju raskrižja Dravske i Ulice Franje Sovića predviđeno 200 tisuća te rekonstrukciju mosta preko Plitvice u Dubovici 300 tisuća kuna.

– Napravili smo realan proračun koji bi u idućoj godini mogao još rasti budući da očekujemo raspisivanje natječaja na koje će Općina sigurno prijaviti projekte. Prije svega planirali smo proračun da bude realan i ostvariv – zaključio je Vrbanić.

Nadalje, za održavanje komunalne infrastrukture Općina Veliki Bukovec u 2019. godini predvidjela je 356 tisuća kuna, od kojih 130 tisuća iz komunalne naknade, a 226 tisuća iz ostalih proračunskih prihoda. Za održavanje cestovne infrastrukture namijenjeno je 185 tisuća kuna, za održavanje javne rasvjete 70 tisuća, za održavanje javnih površina 71 tisuća i za održavanje prometne signalizacije 20 tisuća.

– Za javne potrebe u sportu, kulturi i religiji u proračunu za 2019. godinu predviđeno je 344 tisuće kuna. Treba svakako naglasiti da će Općina sufinancirati troškove boravka djece s područja Općine koja pohađaju vrtiće koji se nalaze izvan Općine Veliki Bukovec u iznosu od 700 kuna mjesečno po djetetu – naglasio je Vrbanić.

Ovakav proračun dobio je podršku svih političkih opcija u Vijeću. Vijećnici su također odlučili o početku izrade III. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Veliki Bukovec te početku izrade Projektne dokumentacije Rekonstrukcije propusta na rijeci Plitvici u naselju Dubovica. Sredstva za obje namjene osigurana su u Proračunu Općine Veliki Bukovec za 2019. godinu.

Na dnevnom su redu bili i Analiza stanja sustava civilne zaštite i prijedlog Plana razvoja sustava civilne zaštite na području Općine Veliki Bukovec za 2019. godinu. Za općinsku Vatrogasnu zajednicu u idućoj će se godini osigurati 130 tisuća kuna, za Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg 11 tisuća, a za opremanje u sustavu civilne zaštite 20 tisuća kuna.

veliki_bukovec_vijece_prosinac_2018_2.JPG

veliki_bukovec_vijece_prosinac_2018_3.JPG

veliki_bukovec_vijece_prosinac_2018_1.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.