Općini Ljubešćica 590.000,00 kuna za sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta

Varaždinske vijesti | 11.5.2022. u 15:32h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić jučer s ministricom regionalnog razvoja i fondova europske unije Natašom Tramišak potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta „Unaprjeđenje komunalne infrastrukture kroz sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta“ u vrijednosti od 590.000,00 tisuća kuna.

Općina Ljubešćica za ovaj projekt izdvojiti će iznos od 210.000,00 kuna što znači da je ukupna vrijednost projekta 800.000,00 kuna.

Sredstva su dodijeljena u okviru Programa podrške brdsko-planinskih područja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova europske unije, koja su osigurana u Državnom Proračunu za 2022. godinu i projekcijama za 2023. i 2024.godinu s ciljem doprinosa održivom razvoju brdsko-planinskih područja u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture i otklanjanja posljedica nastalih uslijed vremenskih nepogoda karakterističnih za takva područja.

Općina Ljubešćica provođenjem ovog projekta ima za cilj poboljšanje dostupnosti komunalne infrastrukture i sanaciju infrastrukturnih građevina oštećenih uslijed vremenskih nepogoda, a kojim se planira asfaltirati 1 kilometar nerazvrstanih cesta, urediti makadam od 400 metara ceste koja povezuje 2 naselja, te sanirati 100 metara udarnih rupa.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci