Općina Vidovec: Za izgradnju i uređenje infrastrukture više od 3,5 mil. kuna

Općina Vidovec: Za izgradnju i uređenje infrastrukture više od 3,5 mil. kuna Foto: Općina Vidovec

- Općina Vidovec oduvijek je osluškivala potrebe svojih mještana te ulagala znatna sredstva u uređenje prometne, komunalne i društvene infrastrukture. Samo ove godine krenulo se s izgradnjom infrastrukture čija je vrijednost preko 3,5 milijuna kuna - istaknuo je načelnik općine Vidovec Bruno Hranić misleći pritom na izgradnju etno kuće-kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra u naselju Domitrovec, izgradnju novog mosta u naselju Prekno te na izgradnju novog i većeg parkirališta na mjesnom groblju u Vidovcu.

Etno kuća Domitrovec

Na mjestu nekadašnjeg društvenog doma Domitrovec, od ožujka ove godine počela je izgradnja replike autohtone "vidovečke hiže" s multifunkcijskom dvoranom koja će biti na raspolaganju učenicima, gospodarstvenicima, poduzetnicima i svim ostalim mještanima, a služit će i za održavanje raznih događaja poput seminara, konferencija, predavanja i slično. Dio kuće uredit će se kao stalni postav etno-zbirke koju je niz godina sakupljao KUD Vidovec i do sada nije bila primjereno zbrinuta i izložena. U sklopu etno kuće, kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra Domitrovec, kasnije će se zasaditi i vrt sa sadnicama Varaždinskog zelja i autohtonim voćkama. Radovi će trajati 18 mjeseci, a njihova vrijednost iznosi 2.491.234,99 kuna.

Regulacija vodotoka

U cilju sprječavanja poplava kakve su općinu pogodile 2014. godine, Općina Vidovec pokrenula je radove na regulaciji riječnog toka rijeke Plitvice i ostalih kanala pa su tako u ožujku ove godine započeli radovi na izgradnji pločastog propusta preko vodotoka Prekno u naselju Prekno ukupne vrijednosti 330.145,90 kuna. Radovi su završeni krajem travnja, a novim mostom povećat će se propusna moć te spriječiti moguća izlijevanja vodotoka Prekno uslijed jakih oborina.

U travnju je u suradnji s Hrvatskim vodama nastavljena regulacija potoka Tuža u naselju Tužno. Radovima vrijednosti 318.000 kuna obuhvaćena je dionica od mosta u Ulici Nikole Tesle do mosta na županijskoj cesti Varaždinske ulice u kojima je zbog slijevanja oborinskih voda iz Risnjačke, Vinogradske i Radničke ulice te Ulice Nikole Tesle uslijed kišnih razdoblja dolazilo do začepljenja i poplava obližnjih čestica.

U suradnji s Hrvatskim vodama dosad je uloženo oko 3 milijuna kuna u regulaciju riječnog toka Plitvice, Črne mlake, potoka Prekno te je očišćen i produbljen pružni kanal u naselju Tužno, a u ulici Nikole Tesle u Tužnom izgrađen je novi most veće propusne moći. Kako najavljuju iz Općine, s radovima će se nastaviti i dalje.

Parkiralište na mjesnom groblju

Prošle je godine Općina Vidovec otkupila dvije parcele uz mjesno groblje u Vidovcu, s ciljem njegova proširenja. U suradnji s mjesnim odborima, krenulo se u izradu potrebne projektne dokumentacije, a početkom ove godine i s izgradnjom novog parkirališta. Ovih dana radovi vrijedni ukupno 667.426,60 kuna uspješno su završeni, a mještani Općine Vidovec dobili su novo parkiralište sa 105 parkirnih mjesta, što će riješiti dugogodišnji problem parkiranja i prometnog začepljenja s obzirom da su dosad mještani prilikom posjeta mjesnom groblju morali svoje automobile parkirati uz rubove postojećih prometnica ili na parkirališta udaljena i do 400 metara od groblja što je za vrijeme većih blagdana i sprovoda izazivalo prometna začepljenja.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.