Općina Vidovec daje bespovratnih 300.000 kuna mladim obiteljima

MGA | 29.12.2021. u 18:25h | Objavljeno u Našim krajem

Općinski načelnik Bruno Hranić potpisao je u etno kući KITEC u Domitrovcu 13 ugovora za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Općine Vidovec za 2021. godinu.

Radi se o novoj demografskoj mjeri kojom se nastoji potaknuti mlade obitelji na život u Općini Vidovec te je za tu namjenu u općinskom proračunu osigurano 300.000,00 kuna.

Potpisivanju Ugovora prethodio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora na koji su pristigle 24 prijave. Na temelju provedenog postupka pregleda i ocjene prijava pristiglih na Javni poziv za financiranje su, prema redoslijedu zaprimljenih prijava, odabrane prijave koje udovoljavaju uvjetima iz Javnog poziva , a do iskorištenja iznosa od 300.000,00 kn.

Načelnik Hranić izrazio je zadovoljstvo jer su brojni mladi prepoznali benefite života u Općini Vidovec te odlučili ostati i osnovati obitelj, ali i činjenicom da su u općinu doselili novi mještani te najavio da će se s ovom mjerom nastaviti i u 2022. godini. Potpisivanju ugovora s mladim obiteljima nazočili su i potpredsjednici Općinskog vijeća Maja Pintarić i Mihael Blažeković.