OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI Prvim ovogodišnjim rebalansom osiguran nastavak realizacije projekata Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI Prvim ovogodišnjim rebalansom osiguran nastavak realizacije projekata

vv | 16.6.2022. u 09:00h | Objavljeno u Našim krajem

Prvim izmjenama i dopunama ovogodišnjeg proračuna Općine Trnovec Bartolovečki prihodi su povećani za 2,6 milijuna kuna te sada iznose 26,7 milijuna kuna, a s viškom iz prethodnih godina od gotovo 9 milijuna kuna ukupni su rashodi 35,7 milijuna kuna.

Prvi je ovogodišnji rebalans prihvaćen jednoglasno na sjednici Općinskog vijeća u srijedu.

– Prvi rebalans je nužan zbog cijena koje su išle drastično gore u odnosu na plan proračuna koji smo donijeli u veljači. Ne radi se o novim projektima već o projektima koje smo proračunom predvidjeli, no ne možemo raspisati javnu nabavu jer nemamo dovoljno planiranih sredstava u proračunu. Prijedlog je bio da „posudimo“ od onih projekata kod kojih još uvijek nemamo svu dokumentaciju pa će njihova realizacija biti kasnije – pojasnila je načelnica Verica Vitković.

trnovec_vijece_4.JPG

S obzirom na veće punjenje od planiranog, u proračunu su za milijun kuna povećani prihodi od poreza i prireza na dohodak od nesamostalnog rada. Za milijun kuna povećane su pomoći iz državnog proračuna i one temeljem prijenosa EU sredstava.

Povećavaju se rashodi u iznosu od 350.000 kuna za tekuće održavanje Ulice Ivana Mažuranića u Trnovcu, 350.000 kuna za izgradnju nove ulice između Dravske ulice i Zelenog puta, 200.000 kuna za postavljanje fiksnih kućišta za kamere na državnoj cesti D2 u Bartolovcu, Šemovcu i Zamlaki, 140.000 kuna za unutarnje uređenje Društvenog doma Zamlaka, 100.000 kuna za izgradnju skate parka, a 100.000 kuna namijenjeno je i za nabavu kamera koje će se postaviti na površine na kojima će biti sanirani divlji deponiji.

trnovec_vijece_1.JPG

Za nogometne klubove potvrđene su kapitalne donacije u ukupnom iznos od 60.000 kuna, NK Trnju iz Trnovca 40.000 kuna za postavu automatskog sustava za navodnjavanje glavnog terena te NK Mladosti iz Šemovca 20.000 kuna za postavljanje kućice za suce i rezervne igrače. Jednakim iznosima i Županijski nogometni savez Varaždin poboljšava sportsku infrastrukturu. Time su ukupna sredstva javnih potreba u sportu Općine Trnovec Bartolovečki u 2022. godini povećana na 810.000 kuna.

Lovačkom društvu Kobac iz Bartolovca kapitalnom donacijom od 19.000 kuna pomoći će se u kupnji hladnjače što je Društvu uvjet za koncesiju, a vijećnici su prihvatili i inicijativu da se za dječji vrtić u Trnovcu kupe dvije klime kako bi se poboljšali uvjeti boravka djece u objektu.