Općina Trnovec Bartolovečki dokupljuje udio u Zoni Sjever Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Općina Trnovec Bartolovečki dokupljuje udio u Zoni Sjever

VV | 31.12.2019. u 09:19h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj u ponedjeljak prihvaćena je odluka da Općina Trnovec Bartolovečki kupi udjele u trgovačkom društvu Zona Sjever.

Za kupnju po 4,166 posto udjela Termoplina i Varkoma iz općinskog će se proračuna izdvojiti 432.204,92 kune te će Općina Trnovec Bartolovečki s dosadašnjih 25 posto te s ovih 8,333 posto imati ukupno 33,333 posto udjela u Zoni Sjever, koliko će imati i Varaždinska županija i Grad Varaždin, koji će također otkupiti udjele Termoplina i Varkoma. Procijenjena vrijednost Zone Sjever je 5.186.459 kuna.

Članovi Općinskog vijeća prihvatili su i odluku o financiranju opreme i radova u objektu Dječjeg vrtića „Zeko“ u Trnovcu. Riječ je o financiranju nabave materijala za soboslikarske radove te opreme za vrtić u ukupnoj vrijednosti 13.191,42 kune, što se priznaje kao dodatno ulaganje u objekt vrtića.

Također je prihvaćena i odluka o davanju na korištenje stambenog kontejnera, koji je u vlasništvu Općine Trnovec Bartolovečki, a daje se na privremeno korištenje osobi u socijalnom statusu radi rješavanja stambenog zbrinjavanja zbog neadekvatnosti i nesigurnosti stanovanja te osobe u postojećem dijelu urušene kuće. Nabavna vrijednost stambenog kontejnera je 82.500 kuna s uključenim PDV-om.

Općinsko vijeće prihvatilo je i prijedlog donošenja Pravilnika o postupku unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti i imenovanju povjerljive osobe, što je zakonska obveza jedinice lokalne samouprave. Na kraju sjednice Općinskog vijeća, načelnik Zvonko Šamec zahvalio je vijećnicima i predsjedniku Vijeća Mariju Sačiću te zamjeniku Mariju Milaku na suradnji u 2019. godini, naglasivši da su godinu obilježili projekti poput uređenja ulica – Širokih ledina, Radničke i Branimirove – zatim energetske obnove dječjeg vrtića te radova na Aglomeraciji Varaždin koja se nastavlja u sljedećoj godini, a 2020. godinu obilježit će i izgradnja rotora na državnoj cesti kod Zone Sjever, dogradnja vrtića u Trnovcu te Zdravstvene ambulante u Šemovcu, kao i energetska obnova zgrade bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu.