Općina Petrijanec od Ministarstva dobila 250.000 kn za obnovu ceste u Novoj Vesi Petrijanečkoj Foto: Općina Petrijanec

Općina Petrijanec od Ministarstva dobila 250.000 kn za obnovu ceste u Novoj Vesi Petrijanečkoj

vv | 8.7.2022. u 14:37h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Petrijanec prijavila je projekt obnove i proširenja Ulice Rade Končara u Novoj Vesi na natječaj Programa održivog razvoja lokalne zajednice kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova te su joj odobrena sredstva od 250 tisuća kuna.

Za navedeni projekt, kako navode iz Općine Petrijanec, vrijednost radova iznosi ukupno 859 tisuća kuna, a putem natječaja Ministarstvo je Općini odobrilo sredstva u visini od 250 tisuća kuna. Kako dodaju, cilj projekta je podizanje razine komunalnog standarda stanovnika, podizanje razine sigurnosti prometa svih sudionika u prometu na području Općine, ali i obnova i rekonstrukcija ceste u modernu, sigurnu i funkcionalnu prometnicu.

Nova Ves Petrijanečka je obuhvaćena projektom uvođenja kanalizacije te je izvedena fekalna kanalizacija u predmetnoj ulici. Međutim, prilikom radova došlo je do velikih oštećenja na postojećim asfaltiranim površinama te je onemogućena oborinska odvodnja, kao i kvalitetno odvijanje samog motornog prometa. Kroz Ulicu Rade Končara u sklopu Aglomeracije Varaždin napravljena je kanalizacijska mreža, a radovi na asfaltiranju i proširenju krenuli su odmah nakon odabira nadzora te je sada projekt u završnoj fazi. Radovi uključuju proširenje ceste, dva sloja asfalta, izravnavajući sloj od 6 centimetara te završni sloj od 3 centimetara, odnosno 9 centimetara novog asfalta.

– Poboljšanje stanja prometne infrastrukture u Općini Petrijanec, a sada i nakon Aglomeracije u naselju Nova Ves Petrijanečka, jedan je od ciljeva i prioriteta općine Petrijanec prije svega zbog sigurnosti svih sudionika u prometu. Prije samog izvođenja kanalizacije ulica je bila širine 3m do 3.3 metra, a sada pred završetkom ovih radova imamo ulicu širine 5 metara i uređene bankine. Napravili smo i određene radove na vodovodnoj mreži za ulice koje će tek biti otvorene a sve u cilju da ne radimo prekope nakon asfaltirane prometnice. Odobreno nam je 250 tisuća kuna, a zatražit ćemo i dodatno financiranje od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU – rekao je načelnik Željko Posavec.