Općina Petrijanec od Ministarstva dobila 250.000 kn za obnovu ceste u Novoj Vesi Petrijanečkoj Foto: Općina Petrijanec

Općina Petrijanec od Ministarstva dobila 250.000 kn za obnovu ceste u Novoj Vesi Petrijanečkoj

vv | 8.7.2022. u 14:37h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Petrijanec prijavila je projekt obnove i proširenja Ulice Rade Končara u Novoj Vesi na natječaj Programa održivog razvoja lokalne zajednice kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova te su joj odobrena sredstva od 250 tisuća kuna.

Za navedeni projekt, kako navode iz Općine Petrijanec, vrijednost radova iznosi ukupno 859 tisuća kuna, a putem natječaja Ministarstvo je Općini odobrilo sredstva u visini od 250 tisuća kuna. Kako dodaju, cilj projekta je podizanje razine komunalnog standarda stanovnika, podizanje razine sigurnosti prometa svih sudionika u prometu na području Općine, ali i obnova i rekonstrukcija ceste u modernu, sigurnu i funkcionalnu prometnicu.

Nova Ves Petrijanečka je obuhvaćena projektom uvođenja kanalizacije te je izvedena fekalna kanalizacija u predmetnoj ulici. Međutim, prilikom radova došlo je do velikih oštećenja na postojećim asfaltiranim površinama te je onemogućena oborinska odvodnja, kao i kvalitetno odvijanje samog motornog prometa. Kroz Ulicu Rade Končara u sklopu Aglomeracije Varaždin napravljena je kanalizacijska mreža, a radovi na asfaltiranju i proširenju krenuli su odmah nakon odabira nadzora te je sada projekt u završnoj fazi. Radovi uključuju proširenje ceste, dva sloja asfalta, izravnavajući sloj od 6 centimetara te završni sloj od 3 centimetara, odnosno 9 centimetara novog asfalta.

– Poboljšanje stanja prometne infrastrukture u Općini Petrijanec, a sada i nakon Aglomeracije u naselju Nova Ves Petrijanečka, jedan je od ciljeva i prioriteta općine Petrijanec prije svega zbog sigurnosti svih sudionika u prometu. Prije samog izvođenja kanalizacije ulica je bila širine 3m do 3.3 metra, a sada pred završetkom ovih radova imamo ulicu širine 5 metara i uređene bankine. Napravili smo i određene radove na vodovodnoj mreži za ulice koje će tek biti otvorene a sve u cilju da ne radimo prekope nakon asfaltirane prometnice. Odobreno nam je 250 tisuća kuna, a zatražit ćemo i dodatno financiranje od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU – rekao je načelnik Željko Posavec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci