Općina Petrijanec dodatno povećala uskrsnice za umirovljenike, isplata 4. travnja Foto: ilustracija

Općina Petrijanec dodatno povećala uskrsnice za umirovljenike, isplata 4. travnja

Varaždinske vijesti | 24.3.2023. u 19:05h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Petrijanec će povodom uskrsnih blagdana, a prema odluci načelnika Željka Posavca, svim umirovljenicima čiji je iznos ukupnih mirovinskih primanja niži od 300 eura (2.260,35 kuna), isplatiti jednokratna novčana potpora u iznosu od 30 eura (226,05 kuna).

Uvjeti za isplatu novčane potpore:
- da umirovljenik nije korisnik inozemnih mirovina ili neke druge mirovine,
- da je ukupna mirovina umirovljenika manja od 300 eura.

Upis korisnika koji zadovoljavaju uvjete obavljat će se do 31. ožujka, radnim danom od 9:00 do 14:00 sati, u prostorijama Općine Petrijanec (Vladimira Nazora 157, Petrijanec).

Prilikom upisa potrebno je donijeti: osobnu iskaznicu, posljednji odrezak mirovine, OIB i IBAN račun.

Novčane potpore će se isplaćivati 4. travnja na žiro račun umirovljenika, a za sve korisnike potpore koji nemaju otvoren žiro račun isplata će biti 4. travnja u prostorijama Općine Petrijanec (Vladimira Nazora 157) u vremenu od 12:00 do 14:00 sati.

Napomenimo da je riječ o dodatnom povećanju uskrsnica. Naime, još prije par tjedana bilo je najavljeno da će uskrsnice u općini Petrijanec iznositi 20 eura (150 kuna), uz cenzus od 2.000 kuna.

>> Koji gradovi i općine u Varaždinskoj županiji će dijeliti uskrsnice i – koliko?

Kako nam je pojasnio načelnik Posavec, dodatne analize pokazale su da bi, nakon usklađivanja i porasta iznosa mirovina, mali broj umirovljenika ostvario ovo pravo.

- Umirovljenici su ionako u teškoj situaciji, a zato će se u obzir uzimati i mirovina za veljaču, prije isklađivanja - istaknuo je.

- Ove godine povećali smo cenzus mirovine na 300 eura (2.260,35 kuna) te tako dodatno uključili još više umirovljenika u ove potpore. Povećali smo i iznos jednokratne potpore na 30 eura. Svjesni smo da su ovo simbolične potpore, ali na taj način pokušavamo uljepšati blagdane umirovljenicima s područja općine Petrijanec koji su puno dali za našu zajednicu tijekom radnog vijeka. Pozivam sve umirovljenike s manjom mirovinom od 300 eura da se prijave u prostorijama Općine Petrijanec i tako ostvare svoju jednokratnu potporu – rekao je načelnik Posavec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci