Općina Mali Bukovec rad udruga pomaže s 225 tisuća kuna Foto: Općina Mali Bukovec

Općina Mali Bukovec rad udruga pomaže s 225 tisuća kuna

Varaždinske vijesti | 19.4.2022. u 19:35h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik općine Mali Bukovec Darko Marković s predstavnicima organizacija civilnog društva potpisao je ugovore o dodjeli financijskih potpora njihovim programima u 2022. godini.

Općinski natječaj za dodjelu financijskih potpora bio je otvoren tijekom veljače, za prioritetna područja financiranja među kojima su zaštita i promicanje tradicijske baštine, kao i poticanje i afirmacija kulturnog, glazbenog i inog stvaralaštva djece i mladih te poticanje i afirmacija kulturnog amaterizma.

Sredstva su namijenjena i za unapređenje kvalitete života, životnih vještina i sposobnosti građana te za promicanje i poticanje na bavljenje sportom, amaterskim ili profesionalnim.

– Redovno pomažemo društveni angažman i aktivnosti naših mještana kroz rad udruga. Tako smo ove godine u proračunu Općine Mali Bukovec za njih osigurali 225 tisuća kuna. S takvom praksom ćemo nastaviti i dalje. Cilj nam je da se mještani što više uključuju u život općine kroz djelovanje organizacija civilnog društva, da imaju priliku realizirati svoje i talente i interese, na područjima od kulture do sporta – naglasio je načelnik Marković.

Sklopljena su ukupno 22 ugovora s organizacijama civilnog društva, a iznosi potpore su od najmanje 1000 do 30.000 kuna.

mali_bukovec_udruge_19042022_2.jpg

mali_bukovec_udruge_19042022_1.jpg