Općina Cestica dobila bespovratna sredstva za najbolje ocijenjen projektni prijedlog u Hrvatskoj

VV | 15.3.2022. u 12:50h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Cestica dobila je 100% bespovratne potpore u iznosu od 433.329,00 kn za prijavljen projektni prijedlog „Jer srce prepoznaje najbolje“ prijavljen na natječaj „Promocija zdravlja i prevencija bolesti- faza 2“. +

Navedeni projektni prijedlog je u rangu najbolje ocijenjenih projektnih prijedloga u Republici Hrvatskoj, obzirom da je ocijenjen maksimalnim brojem bodova, izuzev indeksa razvijenosti.

Ovaj projektni prijedlog financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (85%) te od strane Republike Hrvatske (15%).

- Cilj projekta je osvijestiti stanovništvo Općine Cestica o prevenciji zdravlja u općenitom smislu i znanju o kardiovaskularnim bolestima, koje su najveći uzročnici mortaliteta u Republici Hrvatskoj, a samim time i u Općini Cestica. Jednako tako, ovim projektom ulaže se u zdravlje i društvene odnose, ali i u partnerski odnos sa Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije - napominju iz Općine Cestica.

Ujedno dodaju kako Općina ovim projektom dokazuje da se ulaganja u cestičkom kraju ne odnose samo na infrastrukturu, već i u razvoj društvenih odnosa i zdravlja na boljitak svih stanovnika općine Cestica.