Općina Cestica: Članovi MNK Kolarovec nastavili tradiciju paljenja vuzemlice

VV | 19.4.2022. u 19:04h | Objavljeno u Našim krajem

Prema riječima Dalibora Vočanca, predsjednika MNK Kolarovec, u prikupljanju i trotjednoj dopremi materijala za izradu vuzemlice sudjelovalo je dvadesetak članova. Za izradu  tradicionalne uskrsne vatre traktorskim prikolicama, s Falinić Brega, ali i ostalih susjednih mjesta  dopremljeno je desetak prikolica raznog granja koje je preostalo nakon proljetnih uređivanja vinograda, voćnjaka i okućnica.

Sama vuzemlica zapaljena je na Veliku subotu, 16. travnja na večer. Okupljanje je započelo u 18 sati, a za brojne goste i posjetitelje pod nadstrešnicom kluba Damir Vnuk pripremio je dovoljne količine graha.

Sama vuzemlica postavljena je uz sjeverni dio igrališta, prema glavnoj cesti, a tu je cijelo popodne organizirano pucanje za što su pripremljene dovoljne količine karabita. Pod kontrolom starijih iz bojlera su pucanje karabitom uglavnom izvodili mlađi članovi kluba, a u jednom trenutku pridružio im se i načelnik Mirko Korotaj, koji je organizatorima zahvalio za čuvanje tradicije i starih običaja.

Galerija slika