Općina Beretinec dobila bezuvjetno mišljenje državne financijske revizije Foto: VV arhiva / ilustracija

Općina Beretinec dobila bezuvjetno mišljenje državne financijske revizije

Varaždinske vijesti | 18.8.2021. u 09:08h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Beretinec dobila je bezuvjetno mišljenje na temelju državne financijske revizije Općine Beretinec za 2020. godinu.

Predmet revizije bili su godišnji financijski izvještaji, i to: Izvještaj o prihodima i rashodima, primicima i izdacima, Bilanca, Izvještaj o promjenama u vrijednosti i obujmu imovine i obveza, Izvještaj o rashodima prema funkcijskoj klasifikaciji, Izvještaj o obvezama te Bilješke uz financijske izvještaje.

Osim godišnjih financijskih izvještaja, predmet revizije bila je i usklađenost poslovanja Općine sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima koji imaju značajan utjecaj na poslovanje.

Na rezultate revizije osvrnuo se Igor Kos, načelnik općine Beretinec od 2013. do ovogodišnjih lokalnih izbora.

- Kao odgovorna osoba (načelnik općine od 2013.–2021., a sada vijećnik) ponosan sam na ovo bezuvjetno mišljenje, koje prema riječima državnih revizora dobiva svega 10-15% jedinica lokalne i regionalne samouprave. Bezuvjetno mišljenje potvrda je i dokaz da je poslovanje Općine za 2020. (a i svim godinama mojeg mandata) u svim značajnim odrednicama obavljano u skladu sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima. Uz to treba napomenuti da je Općina Beretinec za 2020. godina dobila i maksimalan broj bodova te priznanje od Instituta za javne financije za transparentnost. Smatram da je to pravi primjer svima kako treba raditi i trošiti javni novac - istaknuo je Kos.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci