Općina Bednja za ulaganja u dječji vrtić osigurala novih 29.880 eura

vv | 14.3.2024. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Bednja osigurala je maksimalni iznos sufinanciranja projekta ulaganja u poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjem vrtiću. Naime, Središnji državni ured za demografiju i mlade odobrio je Općini Bednja iznos od 29.880 eura. Nastavak je to niza uspješnih prijava Općine Bednja na nacionalne i europske fondove, a sve s ciljem maksimalnog iskorištavanja dostupnih sredstava koja se ulažu u velike projekte komunalne i društvene infrastrukture.

- Na taj način omogućujemo financiranje velikih kapitalnih investicija iz vanjskih izvora, dok sredstva izvornog proračuna možemo izravno usmjeriti prema našim mještanima i njihovim potrebama. Novac dobiven za nova ulaganja u podizanje kvalitete usluge u našem dječjem vrtiću, samo je još jedna potvrda odličnog rada cijelog tima na pripremama i prijavama projekata - poručio je općinski načelnik Damir Poljak.

U ovom slučaju, riječ je o Javnom pozivu za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini, a koji je dio provedbenog programa Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Vrijednost programa je 3,3 milijuna eura, a odlukom Središnjeg ureda kriterije prijave zadovoljilo je ukupno 148 gradova i općina.

Djecji-vrtic-Zibeljko-Bednja.jpg