OPĆINA BEDNJA Potporom Ministarstva do proširenja infrastrukture u samom centru

VV | 17.7.2022. u 17:51h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Poljak: Stvaramo kvalitetnije uvjete za život!

Skorom izgradnjom nove prometnice u samom centru Bednje stvorit će se infrastrukturni preduvjeti za dodatne stambene pozicije. Naime, ovih dana u Općinu Bednja stigle su dobre vijesti. Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Općini je odobrilo sufinanciranje projekta izgradnje nove prometnice u centru Bednje u sklopu programa poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda. Ministarstvo će Općini dodijeliti iznos od 100.000 kuna, a kako pojašnjava načelnik Damir Poljak, za ovaj projekt ishođena je sva potrebna dokumentacija, uključujući i građevinsku dozvolu.

- Zahvaljujem državi što redovito prepoznaje naše projekte i potpomaže ih bespovratnim sredstvima. Izgradnja nove prometnice značit će početak proširenja infrastrukture u samom centru Bednje i stvaranje preduvjeta za dodatne stambene pozicije – rekao je načelnik Poljak.

S obzirom da je infrastruktura jedan od temelja za stvaranje boljih i kvalitetnijih uvjeta za život, Općina Bednja kontinuirano ulaže u cjelokupne komunalne infrastrukture na svom području.

- Sukladno našim proračunskim mogućnostima, ali i vanjskim izvorima financiranja kontinuirano ulažemo u infrastrukturne i komunalne projekte s ciljem podizanja kvalitete života i sigurnosti naših mještana – zaključio je Poljak.