Općina Bednja: Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga u iznosu od 41.400 eura

vv | 31.1.2024. u 19:30h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Bednja raspisala je Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga na području Općine Bednja u 2024. godini.

Riječ je o programima i projektima udruga od interesa za opće dobro, odnosno programima koje provode udruge koje svojim aktivnostima doprinose ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih planskim dokumentima Općine Bednja, a koji se provode na području Općine.

Po ovom Javnom pozivu u Proračunu Općine Bednja za 2024. godinu predviđeno je 41.400 eura.

Kako je rekao općinski načelnik Damir Poljak, Općina je oduvijek podržavala rad svojih udruga.

- Osim što ispunjavaju društvene potrebe naših mještana, udruge također doprinose razvoju i napretku Bednje. One promiču baštinu bednjanskoga kraja, kulturno stvaralaštvo, potiču razvoj turizma, sporta, obrazovanja i ostaloga, stoga im nastavljamo biti partner koji će im u tome pomoći. Potporama nastojimo olakšati provođenje projekata te zajedno stvarati bolju, za život kvalitetniju sredinu u kojoj će mještani svih dobnih skupina imati dostupan društveni sadržaj - rekao je načelnik Poljak i pozvao udruge da se prijave na Javni poziv.

Rok za podnošenje prijava na Javni poziv je 8. ožujka 2024. godine, a detaljne informacije o Javnom pozivu dostupne su na službenoj internetskoj stranici Općine Bednja.

Dodajmo da su udruge, čiji su programi i projekti financirani u 2023. godini, obvezne dostaviti izvješća o izvršenju projekta/programa za 2023.godinu sukladno Ugovoru o dodjeli financijskih sredstava najkasnije do 26. veljače 2024. godine.