Održana redovna skupština Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje

vv | 15.3.2023. u 10:05h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Redovnu skupštinu Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje imala je u subotu, 5. ožujka.

Skupštinu je otvorio pozdravivši sve nazočne predsjednik udruge Danijel Godinić. Nakon izbora radnog predsjedništva i utvrđivanja kvoruma, podnesen je izvještaj o rad udruge za 2022. te financijski izvještaj. Nakon otvorenja i zaključenja rasprave, izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2022. jednoglasno je usvojen. Izvještaj o radu nadzornog odbora podnio je predsjednik nadzornog odbora Mladen Kušenić kojim je utvrđeno kako nema nepravilnosti.

large_skupastina_cmalico_02.jpg

Plan rada za 2023. ponovo je predstavio predsjednik udruge, nakon čega je uslijedila rasprava. Prijedlog Ljudveka Cikača odnosio se na malo jače obilježavanje desete godišnjice osnivanja Udruge. Pavlović je predložio da se blagajnicu prigodno nagradi rad koji obavlja volonterski, a Car je pčelarima predstavio problem nedostatka prostora. Plan rada sa predloženim dopunama jednoglasno je usvojen.

Goste je pozdravio i načelnik Općine Bednja Damir Poljak, koji je pčelarima čestitao na ostvarenim ciljevima i postignutim priznanjima med. Izjava da Općina uskoro ulazi u posjed prostora koji će ustupiti Udruzi na raspolaganje za rad izazvala je posebno oduševljenje pčelara. Mario Klapša, načelnik općine Maruševec, pohvalio je aktivnosti Udruge i obećao daljnu podršku u radu Udruge. Prisutnima se obratio i Ljudvek Cikač, predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata istaknuvši dobru suradnju koja ne čudi s obzirom na to da su brojni članovi Udruge ujedno i članovi druge udruge. Najavio je otvaranje memorijalnog centra u Ivancu i pozvao sve na daljnju suradnju. Skupštinare je pozdravio i Dragutin Vedak, član Odbora Hrvatskog pčelarskog saveza i pozvao na daljnji kvalitetan rad.

large_skupastina_cmalico_03.jpg

large_skupastina_cmalico_06.jpg

Miljenko Jarnjak, direktor Veterinarske stanice Ivanec pčelarima je zahvalio na suradnji, posebno se osvrnuvši na trenutno stanje s pčelinjim bolestima. Pozvao je pčelare na daljnu suradnju po pitanju suzbijanja najopasnije pčelinje bolesti - američke gnjiloće, prijavljujući bolest ili sumnju na bolest. Samo tako je moguće pravovremeno poduzeti sve potrebne akcije prije nego se bolest proširi i napravi veće štete. Naglasio je da su sve te aktivnosti za pčelare besplatne.

Prisutnima se obratio Martin Gašparević, predstavnik pčelara s područja Varaždinske županije u Odboru Hrvatskog pčelarskog saveza, upoznavši ih s prijedlozima o kojima se trenutno raspravlja u HPS-u i stavovima koje on u ime pčelara zastupa.

Pozdravne riječi uputili su i predstavnici prijateljskih pčelarskih udruga iz Novog Marofa, Ludbrega, Varaždin Brega, Varaždina i pčelarske udruge iz Jesenja.

Nakon radnog dijela skupštine, pčelari su se zadržali s gostima u ugodnom druženju uz prigodni domjenak u Restoranu Ivančica u Lepoglavi.