Održan sastanak s HUP-om, priprema se osnivanje Gospodarskog savjeta Grada Lepoglave Foto: Grad Lepoglava

Održan sastanak s HUP-om, priprema se osnivanje Gospodarskog savjeta Grada Lepoglave

Varaždinske vijesti | 1.8.2021. u 18:08h | Objavljeno u Našim krajem

Želeći pojačati suradnju s gospodarstvenicima s gradskog područja te tako pridonijeti razvoju gospodarstva i gospodarskom rastu, Grad Lepoglava planira osnivanje Gospodarskog savjeta Grada Lepoglave.

Poticaj za njegovo osnivanje stigao je iz Hrvatske udruge poslodavaca s čijom je predstavnicom, direktoricom HUP-ova Regionalnog ureda Varaždin Sanjom Ostroški, gradonačelnik Marijan Škvarić održao radni sastanak.

Uz poziv na uspostavu suradnje i osnivanja Gospodarskog savjeta kao tijela sastavljenog od predstavnika poduzetnika, relevantnih gospodarskih udruženja i znanstvene zajednice koje bi davalo aktivan doprinos u rješavanju svih strateških i operativnih gospodarskih pitanja, na sastanku se razgovaralo i o gradskim potporama gospodarstvu i aktivnostima koje Grad Lepoglava provodi s ciljem njegova razvoja.

- Već od ranije u Gradu Lepoglavi planiramo oformiti jedno savjetodavno tijelo koje bi okupljalo gospodarstvenike s gradskom područja i Gradu pomoglo u donošenju kvalitetnih odluka važnih za razvoj gospodarstva. Zadovoljni smo da u tome imamo potporu Hrvatske udruge poslodavaca. Također već od ranije, u Gradu Lepoglavi intenzivno provodimo mjere i aktivnosti kojima, pomažući našim gospodarstvenicima, podupiremo razvoj gospodarstva. Činimo to dodjelom
bespovratnih potpora, komunalna naknada koju gospodarstvenici plaćaju u Gradu Lepoglavi jedna je od najmanjih, uredili smo i poduzetničku zonu koja je u potpunosti opremljena i spremna za gospodarska ulaganja, a gospodarstvenicima je na usluzi projektni ured koji djeluje u okviru Turističko kulturno informativnog centra u kojem mogu besplatno dobiti sve informacije i pomoć kod pripreme projekta za prijavu na natječaje za ostvarivanje potpora s drugih razina. Također, stipendiramo studente koji će se u budućnosti, svojim znanjem i stručnošću, moći uključiti u gospodarske procese na gradskom području – istaknuo je Škvarić govoreći o mjerama koje Grad Lepoglava provodi s ciljem razvoja gospodarstva na gradskom području.

Sastanku je nazočio i direktor Turističko kulturno informativnog centra Damjan Županić.

lepoglava_sastanak_hup_1.jpg

lepoglava_sastanak_hup_gospodarstvo.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci