Održan osnivački sabor županijske podružnice UDVDR-a Foto: UDVDR

Održan osnivački sabor županijske podružnice UDVDR-a

Varaždinske vijesti | 7.6.2020. u 13:38h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Memorijalno-rekreacijskom centru hrvatskih branitelja u Varaždinu održan je Osnivački sabor Udruge veterana Domovinskog rata RH - Podružnice Varaždinske županije.

Saboru je nazočio 21 od pozvanih 25 delegata, o čemu je izvijestilo Verifikacijsko povjerenstvo na čelu s Anđelkom Horvatom, a razlog sazivanja je usklađivanje sa statutom krovne udruge, te pokretanje postupka registracije Podružnice. Sabor je nakon himne i odavanja počasti poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima te prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, otvorio Branko Družinić, a nakon izbora, njime je rukovodilo tročlano radno predsjedništvo.

Nakon donošenja Odluke o osnivanju te izglasavanja Statuta UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije, izabrano je novo vodstvo na čelu s predsjednikom Brankom Družinićem iz Varaždina, za potpredsjednike su izabrani Ljudvek Cikač iz Ivanca i Slavko Čečura iz Varaždinskih Toplica, a tajnikom je imenovan Tihomir Buden iz Maruševca. Njih četvorica su izborom na navedene funkcije automatizmom i članovi Središnjeg odbora, u kojeg je izabrano još šestero članova, dok će Sud časti i Nadzorni odbor, koji će svoje predsjednike izabrati na prvoj narednoj sjednici, sastojati od po pet članova.

Nakon toga je donesena odluka da će Podružnicu zastupati izabrani predsjednik Branko Družinić, koji je imenovan i likvidatorom, izabrani su i potpisnici materijalno-financijske dokumentacije, a u nizu donesenih odluka je i ona o pokretanju postupka za upis u registar udruga. Potom je predsjednik Družinić iznio Plan i program rada za 2020., navevši i aktivnosti koje su, usprkos korona-krizi, provedene u proteklim mjesecima.

Družinić je istaknuo kako ih možda do kraja godine neće biti provedeno 120 kao u proteklim, no intencija je da se sve aktivnosti provedu, dakako, u skladu s trenutnim uvjetima, propisanima od nadležnih institucija. Pri kraju izlaganja Družinić je nazočnima, kao i svim članovima najbrojnije županijske braniteljske udruge, čestitao 24. obljetnicu, s obzirom na to da je osnovana točno na dan održavanja ovog Sabora, odnosno 6. lipnja 1996.

Isto tako, Sabor je prihvatio prijedlog Središnjeg odbora da se i ove godine organiziraju 24. Županijski sportski susreti dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i to u Maruševcu. U sklopu memorijalnog turnira „Heroji Maruševca“ održali bi se i navedeni sportski susreti. O detaljima je nazočne upoznao novoizabrani tajnik Podružnice ujedno i predsjednik UDVDR Ogranak Maruševec, Tihomir Buden, koji je predložio da se sportski susreti održe 25. srpnja. Po završetku službenog dijela, nazočni su nastavili druženje uz neformalne teme.

udvdr_varazdinska_zupanija_1.jpg

udvdr_varazdinska_zupanija_2.jpg

udvdr_varazdinska_zupanija_3.jpg