Odobreno dodatnih 100.000 kuna za društveni dom u Strmcu Podravskom Foto: Općina Petrijanec

Odobreno dodatnih 100.000 kuna za društveni dom u Strmcu Podravskom

Varaždinske vijesti | 30.12.2021. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU početkom ove godine odobrilo je 100.000 kuna kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2021. godinu za projekt "Sanacija krovišta i uvođenje grijanja u društvenom domu Strmec Podravski".

Ovim projektom sanirani su nužni dijelovi krovišta te se adekvatno zaštitila zgrada od daljnjeg propadanja. Kroz projekt se izvršila zamjena dotrajalog glinenog pokrova s izvedbom temeljnog gromobranskog krovnog razvoda sa spojem u temeljeno tlo. Sastavni dio krovišta je i odvodnja krovnih voda koja je adekvatno riješena osnovnim limarskim radovima. Također, uveden je i plinski sustav grijanja u postojeću zgradu. Odrađenim aktivnostima produljio se vijek trajanja ove građevine za minimalno dodatnih 20 godina.

Radove je izvodila tvrtka OPREMA-PIT d.o.o. iz Ludbrega. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 623.748,75 kn.

- Ovo je samo još jedan u nizu od projekata kojim Općina Petrijanec ulaže u obnovu zgrada javnih i društvenih namjena, a sve u cilju podizanja kvalitete života i standarda svih mještana općine – navodi načelnik Željko Posavec.

23. prosinca 2021. godine potpisan je Dodatak I. Ugovora o financiranju temeljem kojeg je odobreno dodatnih 100.000 kuna za društveni dom u Strmcu Podravskom. Stoga ukupno sufinanciranje od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iznosi 200.000 kuna.

- Zahvaljujem Ministarstvu na odobrenim dodatnim sredstvima za društveni dom u Strmcu Podravskom te ćemo i u narednoj 2022. godini pratiti natječaje te prijavljivati nove projekte za sufinanciranje – poručio je načelnik Željko Posavec.

dom_u_Strmcu_Podravskom_29122021_3.jpg

dom_u_Strmcu_Podravskom_29122021_2.jpg

dom_u_Strmcu_Podravskom_29122021_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci