Odana počast poginulom ivanečkom branitelju Romanu Ribiću pripadniku PUMA Foto: B. Težak

Odana počast poginulom ivanečkom branitelju Romanu Ribiću pripadniku PUMA

VV/MN | 21.8.2020. u 19:17h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom 25. obljetnice pogibije ivanečkog branitelja Romana Ribića, na ivanečkom gradskom groblju je molitvom, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća odana počast poginulom ivanečkom branitelju Romanu Ribiću. U dobi od samo 25 godina, Romano je poginuo 14. kolovoza 1995. godine kod Bosanskog Grahova. Bio je pripadnik 7. gardijske brigade Puma.

Uz najbližu rodbinu, počast poginulom odalo je izaslanstvo Grada Ivanca predvođeno dogradonačelnikom Brankom Putarekom, predstavnici braniteljskih udruga, MUP-a, pojedini županijski i gradski vijećnici i dr.

Molitvu na pokojnikovu grobu predvodio je ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko.

- Sjećanja na mladog branitelja teška su, zahtjevna, ali i ponosna. Tu smo da se Bogu pomolimo za njegovu dušu, ali i obitelj koju za pokojnika vežu duboke uspomene. Njegov život ne treba sagledavati u konačnosti groba, već u perspektivi Neba i Vječnosti, jer nema veće žrtve negoli darovati svoj život za brata ili sestru. Upravo to je ono što nam je svojim uskrsnućem donio Isus, to je ono u što vjerujemo i što nas drži. S tim mislima molimo se za pokojnika i usmjeravajmo naš život - poručio je nad grobom poginulog branitelja vlč. K. Stojko.