Novo lice Margečana: Ambijentalna rasvjeta, šetnica, nova urbana oprema

VV | 21.4.2021. u 19:20h | Objavljeno u Našim krajem

S obzirom na to da su gradnjom i asfaltiranjem velikog sportskog igrališta u Margečanu završeni radovi u prvoj fazi te na pripreme za predstojeći nastavak radova u drugoj fazi, gradonačelnik Milorad Batinić se, u sklopu više radnih sastanaka koje je održao u tom naselju, susreo s domaćinima te s njima razgovarao o uređenju centra naselja, ali i o više drugih tema važnih za život ovog područja.

Gradonačelnika su dočekali dosadašnji gradski vijećnici iz ovoga kraja Danica Prašnjak i Josip Grđan, a pridružili su se i predsjednik Vijeća MO-a Margečan Zvonko Brežnjak te Dalibor Grđan, predsjednik susjednog MO-a Osečka, s kojim Margečan dijeli infrastrukturu, uključujući ceste i putove, groblje i dr., a čije je rješavanje od interesa za oba mjesna odbora.

Nakon što su obišli novosagrađeno igralište, Batinić je domaćine izvijestio o načinu na koje će ono biti uklopljeno u budući centar naselja.

- U fazi radova koja je pred nama uredit će se pješačke površine, šetnica, postavit će se nove klupe, šibom pleteni paviljon i ambijentalna rasvjeta. Također, uredit će se i dječje igralište sa spravama, jer Margečan je sada jedino veće mjesto koje još uvijek nema igrališta, ali i to ćemo uskoro riješiti - najavio je Batinić. Dakako, nakon toga će se cijeli prostor i hortikulturno urediti. Planirana vrijednost radova u završnoj fazi je milijun kuna.

Boravak gradonačelnika u svom mjestu domaćini su iskoristili i za obilazak Ulice Biškupovec, u kojoj su, temeljem dogovora s Gradom, Hrvatske vode tehnički uredile i kamenom obložile potok koji je ugrožavao gradsku cestu.

Međutim, sada je zbog sigurnosti sudionika potrebno postaviti ogradu i na to su gradonačelniku pozornost svratili predstavnici MO-a. Gradonačelnik je najavio da će na teren poslati stručne službe kako bi se utvrdili parametri za podizanje ograde.

Razgovaralo se i o predstojećem uređenju groblja u Margečanu, o mogućnostima rješavanja kritičnih dijelova cestovnih dionica, o potrebi gradnje nogostupa od vodenice do raskrižja prema Osečkoj, o idejama za uređenje vodenice itd.

margecan2-160421.jpg

potok_margecan.jpg

igraliste1-margecan-221220.jpg

trg_Margecan_ljeto_FINAL_002.jpg

trg_Margecan_zima_FINAL_002.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci