Novi Marof: Manje nesreća, ali veći broj teško ozlijeđenih

Varaždinske vijesti | 6.4.2017. u 08:52h | Objavljeno u Našim krajem

Stanje sigurnosti na području Grada Novog Marofa je zadovoljavajuće, a broj prometnih nesreća je u padu. Rečeno je to na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Novog Marofa u srijedu.

V.d. načelnika Policijske postaje Novi Marof Nikola Beštek istaknuo je da je u 2015. i 2016. godini stanje sigurnosti u prometu na njihovom području bilo izrazito zadovoljavajuće. Prošle je godine bilo 105 prometnih nesreća, dok su se u 2015. dogodile 123 nesreće, što je smanjenje za 15 posto. Nije bilo smrtno stradalih osoba, dok je broj teško ozlijeđenih osoba bio u porastu za 13 posto, odnosno 17 je osoba teško stradalo u prošloj, dok je godinu ranije taj broj bio 15. Lakše ozlijeđenih je bilo 34, a prošle godine 48, što je smanjenje za 29 posto.

Prošle je godine PU varaždinska imala problem sa smrtnom stradalim osobama, a bilo je ih 13 na području cijele uprave, no na našem području nije bilo nijedne i to nam je najbitnije. Možemo također spomenuti da smo radili dosta na prometnim prekršajima, posebno na onim težim koji su najčešći uzorci prometnim nesrećama, a to su brzina i alkohol. Za 15 posto povećali smo kontrole brzine te utvrdili 783 prometna prekršaja, dok ih je u prethodnoj godini bilo 679, što znači povećanje za nekih 15 posto. Prekršaja zbog alkohola bilo je 238, a prije 210, i to je povećanje 13 posto – rekao je Beštek dodavši da je ukupno bilo 3.506 prekršaja, povećanje od jedan posto u odnosu na 3.474 prekršaja u 2015. godini.

V.d. načelnik PP Novi Marof stanje u prometu ocijenio je izuzetno dobrim, kao i suradnju s lokalnom samoupravom na nizu projekata, poput osvjetljenja pješačkih prijelaza.

U budućnosti planiramo u suradnji s Gradom obnoviti i cestu D 24 od Podruta do kružnog toka te prema ulazu na autocestu – najavio je Beštek.

Zadovoljan stanjem sigurnosti i suradnjom s policijom bio je i gradonačelnik Siniša Jenkač.

Detektirali smo neke nedostatke koji su se nalazili i na državnim, i na županijskim, pa i na nerazvrstanim cestama i zajedničkim snagama rješavamo te probleme, od osvjetljavanja i izgradnje pješačkih prijelaza na nekim državnim cestama, u suradnji s Hrvatskim cestama, do također suradnje sa ŽUC-om na asfaltiranju pješačkih staza na županijskim cestama. U kratkom smo periodu napravili izvjesne pomake. S PU varaždinskom i Savjetom za ceste odradili smo i poseban projekt oko obilježavanja pješačkog prijelaza kroz jedan poseban program, te natječaje na koje se javio Grad Novi Marof, a koje je raspisao MUP. Prošli smo na oba natječaja na koji smo se javili. Radi se o izgradnji pješačke staze do Područne škole Remetinec, dok je drugi u Zagorskoj ulici, odnosno na našoj nerazvrstanoj cesti – rekao je Jenkač.

novi marof vijece za prevenciju 3

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci