Novi Marof: Kreće prva faza gradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na Štuku Foto: Novi Marof

Novi Marof: Kreće prva faza gradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na Štuku

Varaždinske vijesti | 24.10.2019. u 15:05h | Objavljeno u Našim krajem

U Novom Marofu se nastavljaju projekti vezani uz uređenje, odnosno poboljšanje komunalne infrastrukture, a sada je na redu 1. faza gradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na Štuku. Ugovor o radovima potpisali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i predstavnici tvrtki Cotra d.o.o. i Kabel-Mont d.o.o.

Na dijelu obuhvata gradnje i rekonstrukcije koji obuhvaća Kratku ulicu, Ulicu Ivana Kukuljevića, dio Ulice kralja Tomislava, dio Ulice Matije Gupca, Ulicu Mirka Račkog, odvojak Ulice Mirka Račkog, Ulicu Nikole Šubića Zrinskog i Ulicu Vladimira Nazora, izvedena je postojeća javna rasvjeta, djelomično na stupovima NN mreže, a djelomično na metalnim rasvjetnim stupovima sa svjetiljkama s natrijevim izvorom svjetlosti snaga 70-150 W. Radovima je predviđena demontaža svih rasvjetnih tijela i metalnih stupova te gradnja nove kandelaberske javne rasvjete s novim energetski učinkovitim LED svjetiljkama, uz zadržavanje iste trase novih podzemnih kabela i novih metalnih stupova s postojećom rasvjetom.

- To je nastavak uređenja centralnog naselja Novi Matrof, s obzirom da smo pretprošle godine odradili jedan dio, a to je Zagorska ulica, šetnica uz Koroščak i dio Ulice kralja Tomislava. Sada je na redu Štuk 1, a sljedeće godine idemo na Štuk 2. Riječ je o investiciji od 1,5 milijuna kuna koju smo pripremali, projektirali i koja kreće u fazu izvođenja - kazao je gradonačelnik Jenkač.

- Ono što treba naglasiti jest da paralelno dogovaramo s Elektrom da spušta svoje opskrbne kablove podzemno i da svi priključci budu podzemni. Ovo su pripreme s vidljivim radovima koji se događaju na području Novog Marofa – zamjena plinskih i vodnih instalacija. Idemo dalje i krećemo s aglomeracijom, da bi zamijenili kompletno svu infrastrukturu te nakon toga bili u mogućnosti završno urediti kompletne ulice - dodao je gradonačelnik.

Radovi na rekonstrukciji javne rasvjete financirat će se iz novomarofskog gradskog proračuna te manjim dijelom sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a trebali bi biti završeni za četiri mjeseca.

marof_rasvjeta_1.JPG

marof_rasvjeta_4.JPG

marof_rasvjeta_3.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci