NOVI MAROF DVD-u Završje predani ključevi kombi vozila Foto: Grad Novi Marof

NOVI MAROF DVD-u Završje predani ključevi kombi vozila

Varaždinske vijesti | 13.12.2023. u 16:30h | Objavljeno u Našim krajem

Ispred društvenog doma u Završju Podbelskom, Dobrovoljno vatrogasnom društvu Završje svečano su predani ključevi rabljenog kombi vozila.

Riječ je o povišenom i produženom vozilu marke Peugeot, a da će vozilo dobro doći DVD-u, istaknuo je predsjednik DVD-a Završje, Robert Blašković.

novi_marof-dvd_zavrsje-kombi_vozilo_13122023_15.jpg

- Vatrogasna zajednica Grada Novog Marofa će našem DVD-u ustupiti jedno rabljeno mlađe vozilo na korištenje. Vozilo je u cijelosti plaćeno sredstvima Vatrogasne zajednice Grada Novog Marofa koje je osigurao Grad Novi Marof, tako da ćemo u budućnosti imati jedno vrijedno vozilo u svojem vlasništvu - rekao je Blašković te dodao kako DVD ima 15 operativnih članova, 25 aktivnih članova te 15-ak podupirajućih članova.

Ključeve vozila je gradonačelnik Siniša Jenkač simbolično predao predsjedniku Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i Vatrogasne zajednice Grada Novog Marofa Nedeljku Vukaloviću koji ih je predao zapovjedniku gradske Vatrogasne zajednice Zdenku Lackoviću, te su ključevi svečano uručeni zapovjedniku DVD-a Završje, Marijanu Slunjskom.

novi_marof-dvd_zavrsje-kombi_vozilo_13122023_7.jpg

Kako je istaknuo gradonačelnik Jenkač, ovo je samo nastavak ulaganja u opremanje vatrogasnih društava s gradskog područja.

- Grad Novi Marof je za ovo vozilo osigurao sredstva u proračunu. DVD Završje je vrlo aktivno Društvo na našem području, imaju 15-ak operativnih članova i svojim dugogodišnjim predanim radom zaslužili su vozilo koje će im olakšati djelovanje na njihovom području. Ovo je samo nastavak ulaganja u naša vatrogasna društva. Cilj nam je što bolje opremiti gradska Društva kako bi podigli protupožarnu zaštitu na ovome području na višu razinu - poručio je gradonačelnik Jenkač.

Dodajmo i da je vozilo blagoslovio velečasni Tito Damir Šmintić, a svečanom uručenju ključeva prisustvovao je i zapovjednik Vatrogasne zajednica Varaždinske županije, Željko Nagy.

Više fotografija pogledajte u nastavku: