Nova potpora za rekonstrukciju Doma kulture: uređuje se galerija lepoglavske čipke Foto: Grad Lepoglava/ilustracija

Nova potpora za rekonstrukciju Doma kulture: uređuje se galerija lepoglavske čipke

Varaždinske vijesti | 12.2.2023. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem

Za uređenje buduće galerije čipke Grad Lepoglava dobio je potporu u iznosu od 13.272,28 eura

Prostor ispod nedavno obnovljenog glavnog ulaza Doma kulture u Lepoglavi bit će preuređen i u njega smještena galerija lepoglavske čipke.

medium_lepoglava_galerija_uredjenje.jpg

Uređenje će biti izvedeno uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija. Naime, Gradu Lepoglavi je na natječaju Programi gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2023. godini, koje je navedeno Ministarstvo provelo, za uređenje buduće galerije čipke dodijeljena potpora od 13.272,28 eura.

- Nastavljamo s rekonstrukcijom Doma kulture uz potporu Ministarstva kulture i medija kojem zahvaljujem što je prepoznalo naš projekt zahvaljujući kojem ćemo, uređenjem prilaza, omogućiti nesmetan ulaz u Dom kulture svim građanima te urediti prostor u koji ćemo smjestiti galeriju lepoglavske čipke. Taj će prostor biti prilagođen predstavljanju naše prekrasne lepoglavske čipke - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Uređenje prostora buduće galerije čipke jedna je od tri faze rekonstrukcije Doma kulture. Uz prvu fazu u kojoj je izvedena rekonstrukcija oštećenog stepeništa i prostora ispred glavnog ulaza, za što je Grad Lepoglava također osigurao potporu Ministarstva kulture i medija, u planu je i osigurati prilaz za pristup Domu kulture osobama s invaliditetom.