SUKOB U MARUŠEVCU Prijetio načelniku Klapši, gurnuo ga i psovao?

| 25.10.2022. u 09:49h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Maruševec rekao je kako je sve prijavljeno DORH-u, a iz PU varaždinske su naveli kako se protiv muškarca starosti 49 godina podnosi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, a Općina je sve prijavila DORH-u

Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša 19. rujna fizički i verbalno napadnut je u Biljevcu. Navodi se to u pismu koje je stiglo u našu redakciju, a u kojem piše kako su načelnika Klapšu u poslijepodnevnim satima fizički napala braća Hudek, odnosno direktori tvrtke Hudek-Trgotrans d.o.o. iz Biljevca.

- Svi samo šute, policijskog izvješća nije bilo. Stanovnici Biljevca već jako puno godina trpe njihov teror - navodi se u pismu.

Napadnut i komunalni redar

Načelnik Mario Klapša, kojeg smo kontaktirali vezano uz ovo pismo, potvrdio nam je kako je tog dana napadnut, ali ne i tko ga je napao. Također nam je potvrdio da nije napadnut samo on.

- Ono što mogu potvrditi jest da smo komunalni redar Općine Maruševec i ja kao općinski načelnik, prilikom obavljanja svojih redovitih dužnosti verbalno i fizički napadnuti te spriječeni u obavljanju službenih radnji. Napad popraćen psovkama, uvredama, govorom mržnje, prijetnjama i zastrašivanjem nismo ničime izazvali, a budući da se isti dogodio na javnoj površini na području Općine Maruševec (nerazvrstanoj cesti u Biljevcu) usred bijela dana, nismo ga očekivali jer u našoj sredini žive vrijedni, radišni, pametni i pristojni ljudi - rekao je Klapša.

Dodao je kako su sve odmah prijavili policiji. - U cilju zaštite sigurnosti službene i odgovorne osobe Općine Maruševec, protiv napadača su podnesene kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu - rekao je Klapša. U PU varaždinskoj također su nam potvrdili kako je 19. rujna oko 13.30 sati na parkiralištu u Biljevcu došlo do narušavanja javnog reda i mira, a iznijeli su i nešto više detalja ovog incidenta. - Kako je utvrđeno obavljenim obavijesnim razgovorima, muškarac starosti 49 godina narušavao je javni red i mir na način da je prišao 37-godišnjaku koji je parkirao svoje osobno vozilo na parkiralištu te izlazio iz vozila, uhvatio ga rukama za ramena i posjeo natrag u vozilo, kojom prilikom ga je vrijeđao - odgovorili su, dodavši kako se protiv 49-godišnjaka podnosi optužni prijedlog.

Što o svemu kaže Hudek?

- U vezi nesuglasica s načelnikom Općine Maruševec, naglašavam kako izražavam žaljenje zbog neugodne situacije koja se dogodila s istim na parkiralištu tvrtke, a koja je produkt nedostatka komunikacije između nositelja općinske vlasti - načelnika i mene te nedostatka međusobnog uvažavanja. Ističem kako se u navedenom slučaju radilo isključivo o verbalnim nesuglasicama. Moram istaknuti kako sam sa svim nositeljima općinske vlasti uz obostrano uvažavanje u proteklih 20 godina aktivno sudjelovao u projektima od javnog interesa sukladno potrebama zajednice te kada je to bilo prijeko potrebno vlastitim sam sredstvima omogućio opstanak trgovačkog društva kojeg je osnivač Općina. Naglašavam kako nikada nisam pristajao biti objektom bilo čije političke promocije. Pozivam načelnika naše Općine da svu svoju energiju i znanje usmjeri u cilju daljnjeg razvoja naše Općine te boljitku svih njezinih građana, a u čemu će isti zasigurno imati svu moju podršku, kao što su imali i svi njegovi prethodnici u navedenom nastojanju – odgovorio nam je jedan od direktora tvrtke Hudek trgotrans d.o.o. Marijan Hudek.