Najavljene nove aktivnosti na razvoju elektroenergetskog sustava Foto: Grad Lepoglava

Najavljene nove aktivnosti na razvoju elektroenergetskog sustava

M.N./V.V. | 13.3.2020. u 13:35h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić održao je u Lepoglavi koordinacijski radni sastanak s direktorom HEP ODS "Elektra Varaždin" Zdenkom Đulom.

Na sastanku kojem su nazočili i voditelji gradskih komunalnih službi te potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Milana Pavlekovića, razgovaralo se o planovima, aktivnostima i zahvatima širenja i rekonstrukcije niskonaponske mreže na području Grada Lepoglave.

Gradonačelnik Škvarić istaknuo je da je u gradskim planovima i projekcijama osigurati kvalitetnu opskrbu električnom energijom u svih 16 gradskih naselja.

- Želimo da sva kućanstva i poslovni subjekti na cijelom gradskom području imaju kvalitetnu i sigurnu opskrbu električnom energijom. U tom smo smislu zadovoljni provedbom kapitalnih investicija od strane HEP-a, no želja nam je da se taj investicijski ciklus nastavi i u narednom razdoblju - istaknuo je gradonačelnik Škvarić te predstavio gradske planove vezane za razvoj elektroenergetskog sustava te širenja mreže javne rasvjete na gradskom području.

U planu je Grada Lepoglave postavljanje kandelabersku javne rasvjete u Ulici hrvatskih pavlina na potezu od Borja do Slivara. Također u planu je rekonstrukcija niskonaponske mreže uz postavljanje javne rasvjete u Vinogradskoj ulici u Lepoglavskoj Vesi. Nadalje u planu je Grada proširenje javne rasvjete na području Višnjice te dovršetak rekonstrukcije niskonaponske mreže i nastavak postavljanja javne rasvjete u naselju Crkovec.

Direktor Đula potvrdio je da je u planovima HEP-a u 2020. godini provesti zahvate na rekonstrukciji niskonaponske mreže na području Sestranca i Crkovca te u naselju Breški i Vinogradskoj ulici u Lepoglavskoj Vesi. Istaknuo je i da je velikim ulaganjima u izgradnju najmodernije niskonaponske mreže riješen dugogodišnji problem opskrbe električnom energijom na području Višnjice.

- Ovakvi sastanci važni su kako bismo HEP-u ukazali na potrebne zahvate vezane za razvoja niskonaponske mreže na gradskom području, a za koje želimo da ih HEP uvrsti u svoje planove. Također, sastanke koristimo za koordinaciju aktivnosti, posebice kad je u pitanju širenje javne rasvjete na gradskom području - zaključio je gradonačelnik Škvarić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci