Najava akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Lepoglavi u utorak, 19. srpnja

| 15.7.2022. u 11:21h | Objavljeno u Našim krajem

GDCK Ivanec sve poziva da se uključite u akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama restorana „Ivančica“ u Lepoglavi, u utorak, 19. srpnja, koja će trajati od 9:00 do 12:00 sati. Akcija će se održati za građane šireg lepoglavskog područja te sve ostale koji se žele pridružiti akciji darivanja krvi.

- Ukoliko ste postojeći darivatelj, molimo Vas da odazovete, a isto tako potičemo da širite glas o dobrovoljnom darivanju i na taj način potaknete nove darivatelje na uključivanje u akcije. Ako poznajete neku zdravu osobu koja zadovoljava sve uvjete da postane darivatelj, potaknite ih, možda će upravo njihova doza krvi nekome spasiti život! - javljaju iz GDCK-a Ivanec.

Osobe koje su preboljele COVID-19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 14 dana od ozdravljenja, odnosno prestanka simptoma, također osobe koje su primile cjepivo mogu dati krv 48 sati nakon cijepljenja.

- Molimo darivatelje da sa sobom imaju i zdravstvenu iskaznicu radi ažuriranja podataka. Svim darivateljima nakon akcije osiguran je zahvalni obrok - istaknuli su iz GDCK-a Ivanec.