Načelnik Štimec osigurao dodatnih 100.000,00 kuna iz proračuna Općine za opremanje vatrogasnog doma

VV | 7.6.2022. u 20:21h | Objavljeno u Našim krajem

U petak, 03. lipnja načelnik je prisustvovao skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vinica.

Predsjednik DVD-a Vinica, Ivica Lazar, otvorio je skupštinu, pozdravio uzvanike među kojima su bili načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. i zamjenik predsjednika vatrogasne zajednice Darko Majhen te podnio Izvješće o financijsko- materijalnom poslovanju. Izvješće o radu društva podnio je tajnik DVD-a Vinica, Miroslav Kelemenić te pojasnio na što su se trošila sredstva i sa čime DVD Vinica raspolaže. U 2021. kupljena je velika autoprikolica, motorna pila, ljestve... Izvješće od verifikacijskog povjerenstva podnio je Miljenko Bek. Prijedlog plana rada i financijskog plana podnio je predsjednik, a zatim su i predstavljeni novi članovi DVD-a Vinica. Predsjednik se zahvalio načelniku za poseban doprinos i potporu vatrogastvu, ali i za uređenje vatrogasnog centra u Vinici.

Spomenice za vatrogasnog veterana primili su Vinko Prizl te Vlado Žmegač. Spomenicu za 70 godina vatrogastva primio je Majcen Josip, za 50 primili su Stjepan (Franjin) Boltek i Stjepan (Mirkov) Boltek, za 40 godina primili su Robert Kovačić, Vinko Prizl i Ivan Boltek, za 20 godina primio je Darko Kornet, a za 10 godina Marko Daljavec, Luka Sabati, Marko Punčec, Nikola Šincek, Matija Lazar, Denis Lazar te Tihomir Pavlović. Operativcem 2020. te 2021. godine proglašen je Ivica Lazar. Zvanje vatrogasac ,nakon uspješno završene vatrogasne škole, primili su Emanuela Hohnjec Šaško, Darinka Biškup, Valentino Humek, Antonia Matas, Matija Strelec, Alen Tomašec te Ivica Kovačić.

Prisutne je pozdravio i Darko Majhen, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije te čestitao DVD-u Vinica na predanom radu.

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. čestitao je svima na priznanjima, pohvalio rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vinica te zahvalio što mještani u svakoj prilici mogu računati na DVD Vinica.  Istaknuo je da uz sva redovita sredstva koja se izdvajaju za DVD, dodatno se izdvojilo za rekonstrukciju i opremanje vatrogasnog doma, a dodatno je i osigurano 100.000,00 kuna u proračunu koje je odobrilo Općinsko vijeće na sjednici 02.lipnja.

Galerija slika