Načelnik Poljak: Zajedno nastavljamo raditi za bolju i kvalitetniju budućnost svih naših mještana!

| 10.5.2022. u 09:20h | Objavljeno u Našim krajem

Dan Općine Bednja prilika je za rekapitulaciju svega onog što se radilo u proteklih godinu dana, ali i za najavu budućih planova. Unatoč brojnim izazovima, investicija i ulaganja na području čitave Općine nije nedostajalo, pa će tako dva naselja, Cvetlin i Vrbno uskoro dobiti nove središnje trgove, nakon dugih 60 godina započeo je projekt izmuljivanja Trakošćanskog jezera, a Općina nije prestala ulagati ni u ono najvažnije – ljude. Načelnik Damir Poljak izdvojio je najvažnije projekte u proteklom jednogodišnjem razdoblju te otkrio što je sve u planu.

Prošle godine na području Općine Bednja započela je jedna od najvećih i najznačajnijih investicija. Naime, nakon dugih 60 godina, zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i Hrvatskim vodama započelo je izmuljivanje Trakošćanskog jezera vrijedno gotovo 15 milijuna kuna. Iako su mnogi sumnjali da će ovaj projekt zaživjeti, radovi su u punom jeku, a jednoj od najposjećenijih lokacija ovih krajeva vraća se stari sjaj.

- Čišćenje Trakošćanskog jezera još će više doprinijeti uređenju okoliša i očuvanju kulturne baštine i biološke raznolikosti koju ovaj kraj ima. Održavanje cijelog ekosustava od izuzetne je važnosti, a zahvaljujući ovom projektu, jezero će se dugoročno urediti te sasvim sigurno, ubuduće privlačiti čak i još veći broj turista - rekao je načelnik Poljak.

Kako je najavio Poljak, radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine, pa vjeruje da će ova investicija doprinijeti i većem turističkom značaju čitave Općine.

Bez obzira na to što je Trakošćan najposjećenija destinacija u Općini Bednja, u proteklom razdoblju radilo se na uređenju čitavog područja, a projekti izgradnje središnjih trgova u Cvetlinu i Vrbnu dodatno će revitalizirati cijeli ovaj kraj. Upravo u tom smjeru načelnik vidi i daljnji razvoj turizma.

- Zahvaljujući sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dva naša naselja dobit će nove trgove koji će sasvim sigurno postati središnje mjesto okupljanja i održavanja raznih manifestacija. Trgovi će dodatno urbanizirati Cvetlin i Vrbno te doprinijeti povećanju kvalitete života mještana i zadržavanju mladih obitelji - poručio je Poljak dodavši kako ovime ujedno i ispunjavaju predizborna obećanja te pokazuju da brinu o svojim mještanima.

Općina Bednja može se pohvaliti uspješnim projektima koji redovito ostvaruju sufinanciranje. Naime, osim trgova u Cvetlinu i Vrbnom, u centru Bednje niče suvremena polivalentna dvorana bednjanskog govora. Riječ je o projektu kojeg sufinancira Ministarstvo kulture i medija, a kako je naglasio načelnik Poljak, ovo je ulaganje u očuvanje kulture i tradicije, ali i u društveni život građana.

- U završnoj fazi projekta očekuje nas izgradnja kompletne infrastrukture i kompletno opremanje naše nove suvremene polivalentne dvorane. Zahvaljujući ovom dugoočekivanom projektu naši će mještani dobiti novi prostor u sklopu kojeg će se nalaziti prostori za udruge i kinodvorana što će sasvim sigurno omogućiti ponovno oživljavanje kulturnog života i tradicije po čemu je Bednja i poznata - kazao je Poljak.

Da je Općina uspješna po povlačenju europskih sredstava dokazuje i nedavno realizirani projekt energetske obnove općinske zgrade vrijedan preko milijun kuna. S obzirom da se Bednja želi još više pozicionirati na turističkoj karti Hrvatske, ovakve investicije kojima će sam centar biti ljepši i uređeniji itekako su važne.

- Želimo da se naši mještani, kao i brojni turisti koji prije svega posjećuju Trakošćan osjećaju ugodno boraveći u našoj Općini. Zbog toga smo nastavili s ulaganjima u nedavno uređeni park kod crkve u samom centru Bednje, pa će ga uskoro, uz prekrasno novo šetalište krasiti i nova fontana - rekao je čelni čovjek Općine.

Osim u uređenje svih dijelova Općine, ulaže se i u komunalnu i cestovnu infrastrukturu, pa se tako moderniziraju nerazvrstane ceste, a zahvaljujući dobroj suradnji s Hrvatskim vodama započelo je i uređenje potoka i kanala.

- Nedavno je započelo uređenje potoka Šaša koji nije čišćen gotovo 40 godina, pa se radi o itekako vrijednom ulaganju. Ovo je izuzetno važan projekt, kako za očuvanje ekosustava, tako i za stvaranje uređenije, čišće i ljepše Bednje - rekao je načelnik Poljak.

Bez obzira na sve hvalevrijedne investicije, najvažniji su ljudi, a Općina Bednja oduvijek je pridavala veliku pažnju svojim udrugama koje ispunjavaju društvene potrebe svih mještana. Općina redovito sufinancira njihov rad za što je u ovogodišnjem proračunu osigurala čak 122.000 kuna.

- Općina Bednja oduvijek je podržavala rad svojih udruga, a tako će biti i dalje. Ovim potporama nastojimo im olakšati provođenje projekata kojima ostvaruju javne potrebe naših mještana te istovremeno pridonose razvoju i napretku naše Bednje. Općina će im i dalje biti partner kako bismo zajedno stvarali bolju i ljepšu sredinu u kojoj će naši stanovnici imati dostupan sav potreban društveni sadržaj jer time podižemo kvalitetu njihovih života - poručio je Poljak.

Kako je najavio načelnik Poljak, planova za naredno razdoblje je mnogo. Uz nastavak projekata i investicija koji su započeli ove godine, Općina će nastaviti uređivati sve svoje dijelove, ulagati u modernizaciju infrastrukture, razvoj turizma, očuvanje kulturne i prirodne baštine, poljoprivrede, civilnog društva, ali i u svoje mještane.

- Svim našim mještanima i mještankama želim sretan njihov dan, Dan Općine Bednja. Iako su iza nas izazovna vremena, uspješno smo ih prebrodili, zbog čega vjerujem da ćemo vješto savladavati i izazove koji su pred nama. Zajedno nastavljamo raditi na stvaranju bolje i kvalitetnije budućnosti svih naših mještana - zaključio je načelnik Poljak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci