Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić potpisao ugovor za dogradnju postojećeg dječjeg vrtića

Varaždinske vijesti | 21.3.2023. u 16:27h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije 17. ožujka 2023. godine potpisao je ugovor za dogradnju postojećeg dječjeg vrtića.

Radi se o projektu za koji je Općina Vidovec u srpnju prošle godine podnijela zahtjev u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava NPOO.C3.1. R1.I1.01 Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv .

Na taj Poziv prijavljena je dogradnja postojećeg dječjeg vrtića Škrinjica kojim je predviđena dogradnja 2 nova boravka za jasličku skupinu i vrtićku skupinu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao nadležno tijelo u postupku odabira projekta u okviru predmetnog Poziva, pozitivno je ocijenilo projektnu prijavu Općine Vidovec te je 2. prosinca 2022. godine Općina primila Oduku o financiranju.

Dogradnja vrtića procijenjena je na 423.374,03 EUR (3.189.911,63 kn). Projekt će se financirati iz Mehanizma za oporavak i otpornost, a Općini Vidovec kao korisniku dodijelit će se bespovratna sredstva u iznosu 324.905,43 EUR (2.488.000,00 kn) što je ujedno i najviši mogući iznos sufinanciranja.

Rok za provedbu projekta je 32 mjeseca od potpisa ugovora.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci