NA KINOTRGU IVANEC Otkriven kartozid, dar Državne geodetske uprave Gradu Ivancu Foto: B. Težak / Grad Ivanec

NA KINOTRGU IVANEC Otkriven kartozid, dar Državne geodetske uprave Gradu Ivancu

Varaždinske vijesti | 11.1.2022. u 18:22h | Objavljeno u Našim krajem

Na pročelju Kina Ivanec u utorak, 11. siječnja, otkriven je tzv. kartozid – karta koja u naravi predstavlja satelitski snimak u perspektivi cijelog administrativnog područja Grada Ivanca.

Karta je dimenzija 5x3 metara, otisnuta je na podlozi otpornoj na atmosferske prilike, a Gradu Ivancu ju je donirala Državna geodetska uprava.

kartozid_ivanec_11012022_1.jpg

Otkrivanju kartozida nazočili su i ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek, pročelnica Područnog ureda za katastar Varaždin Alenka Rezo i voditelj Odjela za katastar nekretnina Ivanec Boris Habek. Nakon pozdravnih riječi koje je gostima uputio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te zahvale na donaciji, okupljenima se obratio i ravnatelj Državne geodetske uprave D. Šantek te istaknuo da je kartozid svojevrsna promocija geodetske struke.

kartozid_ivanec_11012022_4.jpg

- Kako bismo za našu struku zainteresirale i mlade, u nekim školama i vrtićima postavljamo i podne karte (kartopod), koje su među djecom jako popularne jer na takav način mogu „putovati“ svojim gradom i upoznavati njegove dijelove – istaknuo je Šantek.

kartozid_ivanec_11012022_2.jpg

Gostu je na donaciji zahvalio i gradonačelnik Milorad Batinić te konstatirao da je lijepo uređen Kinotrg ovime obogaćen novim sadržajem, koji će svim građanima omogućiti širu orijentaciju u prostoru te jedinstven način upoznavanja i pregleda administrativnog gradskog područja.

- Ono što je nama posebno važno s aspekta razvoja brenda Ivanca kao Planinarskog grada, jest i to što karta prikazuje i kompletan obuhvat planine Ivančice na administrativnom gradskom području čime ona postaje novi doprinos promociji ivanečkog planinarskog brenda – naglasio je, među ostalim, Batinić te izrazio nadu da će Državna geodetska uprava donirati i kartopod ivanečkom Dječjem vrtiću.

kartozid_ivanec_11012022_3.jpg

Otkrivanju kartozida nazočio je i voditelj Turističke zajednice grada Ivanca Boris Jagetić Daraboš.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci