Muzej planinarstva ponovno otvorio svoja vrata posjetiteljima, obišli ga gosti iz Jakovlja Foto: Grad Ivanec

Muzej planinarstva ponovno otvorio svoja vrata posjetiteljima, obišli ga gosti iz Jakovlja

Varaždinske vijesti | 2.9.2021. u 19:57h | Objavljeno u Našim krajem

Prošlog vikenda Muzej planinarstva u Ivancu posjetili su članovi Udruge umirovljenika općine Jakovlje i KUD-a Jakovlje. Riječ je o prvim posjetiteljima koje je Muzej planinarstva imao nakon više od godine dana.

Naime, zbog raspolaganja malim prostorom u kome nisu mogle biti zadovoljene sve propisane epidemiološke mjere, Muzej planinarstva je u proteklih godinu dana pripremao isključivo online događanja i programe na svojim digitalnim platformama, Facebook stranici i YouTube kanalu.

Stoga je s velikim zadovoljstvom nakon dugo vremena ivanečki muzej ponovno otvorio svoja vrata posjetiteljima. Budući da se radilo o skupini od 65 osoba, prilikom ulaska u muzejske prostorije podijeljeni su u manje grupe uz obavezno nošenje zaštitnih maski za lice i dezinfekciju ruku na ulazu.

Posjetitelje je dočekala mag. hist. Ana Škriljevečki, koja im je u muzejskoj dvorani ukratko predstavila misiju i djelovanje Muzeja planinarstva te izdvojila nekoliko crtica iz bogate povijesti Ivanca.

Potom su pogledali isječak iz videa posvećenog znamenitoj ivanečkoj planinarki, poduzetnici i književnici Pavici Hrazdira, kojim je Muzej sudjelovao u ovogodišnjoj Noći muzeja. Posjetitelji su bili osobito oduševljeni predivnim kadrovima Ivančice iz fotoobjektiva Zorana Stanka, a neki su uz glazbu čak i zapjevušili stihove ivanečke himne „Poleg jedne velke gore“.

U drugome dijelu programa posjetiteljima se obratio Stjepan Kuštelega iz Planinarskog kluba Ivanec koji im je predstavio dugu planinarsku tradiciju u ivanečkome kraju i rad Kluba.

Svima zainteresiranima omogućen je samostalan razgled planinarskih fotografija Kluba koje su izložene u Muzeju. Također su svima podijeljene turističke brošure i promotivni materijali s ciljem brendiranja Ivanca kao planinarskoga grada. Izletnici su se iz Muzeja uputili na ručak u Restoran „BVB“ (nekadašnji Stari mlin) gdje ih je ugostila Branka Sambolek, a popodne su planirali posjetiti Špancirfest.

Uz žaljenje što su se kratko zadržali u Ivancu, koji su prvi put posjetili, uvjerili su domaćine da će ponovno doći u posjet te odvojiti barem cijeli jedan dan za uživanje u ivanečkom kraju jer je još ostalo toliko toga za vidjeti.

Muzej_planinarstva_31082021_1.jpg

Muzej_planinarstva_31082021_2.jpg

Muzej_planinarstva_31082021_3.jpg

Muzej_planinarstva_31082021_4.jpg