MUZEJ PLANINARSTVA Dovršeni pripremni radovi na uređenju okoliša Foto: Grad Ivanec / B. Težak

MUZEJ PLANINARSTVA Dovršeni pripremni radovi na uređenju okoliša

Varaždinske vijesti | 3.1.2024. u 09:05h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec pokrenuo je novi investicijski ciklus koji obuhvaća pripremne radove na uređenju dvorišta Muzeja planinarstva i unutarnjih prostora starog dijela muzejske zgrade.

Pripremni radovi u vanjskom dijelu su obavljeni tijekom prosinca. Pri tomu je uklonjena stara, dotrajala dvorišna ograda sa žičanim pletivom i metalnim vratima, odstranjen je betonski parapet sa stupovima, a vatrogasni prilaz novom dijelu muzejske zgrade uređen je polaganjem travnatih opločnika.

Radove su obišli gradonačelnik Milorad Batinić i njegov zamjenik Marko Friščić te najavili i radove u interijeru, gdje će se, među ostalim, probiti otvor u postojećem zidu prema novom dijelu muzejske zgrade, ugraditi odgovarajuća stolarija i rasvjeta, urediti pod i sl.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, spomenuti radovi povjereni su MIPCRO-u Ivanec, a ukupna vrijednost im je 28.100 eura (960.750 kn).

Svi navedeni radovi priprema su za iduću fazu, u kojoj se cjelovit projekt opremanja Muzeja planinarstva planira za sufinanciranje prijaviti na natječaj "Obnova javne kulturne infrastrukture" Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.