Mobilno reciklažno dvorište počinje prikupljati otpad na lepoglavskom području Foto: Grad Lepoglava

Mobilno reciklažno dvorište počinje prikupljati otpad na lepoglavskom području

Varaždinske vijesti | 12.11.2020. u 08:44h | Objavljeno u Našim krajem

Nastavkom aktivnosti u provedbi projekta Mobilno reciklažno dvorište u Gradu Lepoglavi, od 16. studenoga mobilno reciklažno dvorište počinje s prikupljanjem otpada po naseljima cijelog gradskog područja.

Mobilno će reciklažno dvorište obilaziti svako naselje grada Lepoglave jedanput u razdoblju od tri mjeseca, a otpad iz svojih kućanstava građani će moći besplatno odlagati u primjerenim količinama. Osim nabave jedinice mobilnog reciklažnog dvorišta, kroz ostale aktivnosti projekta građani će biti informirani o pravilnom gospodarenju otpadom i funkcioniranju mobilnog reciklažnog dvorišta putem raznih izobrazno-informativnih aktivnosti.

Projekt Mobilno reciklažno dvorište u Gradu Lepoglavi sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., odnosno iz Kohezijskog fonda. Ugovorom sklopljenim između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Grada Lepoglave kao korisnika bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, Gradu Lepoglavi odobreno je sufinanciranje projekta u iznosu od 115.694,44 kune što je 85% prihvatljivih troškova projekta.

U nastavku pogledajte raspored odvoza otpada putem mobilnog reciklažnog dvorišta, kao i popis otpada koji se može predati. Kako bi mogli predati otpad iz kućanstva u reciklažno dvorište, građani sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i zadnji plaćeni račun za zbrinjavanje otpada. Dodatne informacije možete dobiti i putem telefona na broj 042/494-313.

lepoglava_mobilno_reciklazno_dvoriste_raspored_2.jpg

lepoglava_mobilno_reciklazno_dvoriste_raspored_1.jpg

lepoglava_mobilno_reciklazno_dvoriste_4.jpg

lepoglava_mobilno_reciklazno_dvoriste_3.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci